Přijde studená fronta... Jaký bude první říjnový pracovní týden?

04.10.2021 6:11

Co říká nejnovější předpověď meteorologů pro první pracovní týden v říjnu? A jaký je dlouhodobý výhled počasí? Podle ČHMÚ máme nejteplejší týden již za sebou...

DSC_7050

Pro období od 27. září do 24. října vydal Český hydrometeorologický ústav dlouhodobý výhled počasí. A podle něj už máme nejteplejší týden s nadprůměrnými teplotami v tomto období za sebou. Tento týden nás čeká ochlazení a také déšť.

"Další týdny vychází průměrné. Poslední dva týdny budou nejchladnější s průměrem nejnižších nočních teplot kolem 5 °C a průměrem nejvyšších denních teplot kolem 14 °C. Období jako celek bude pravděpodobně srážkově průměrné. Týdenní úhrny se budou pohybovat většinou kolem 10 mm. Zpočátku se ojediněle vyskytnou i bouřky," zní měsíční prognóza ČHMÚ platná do 24. října.

Předpověď pro tento týden:

Po slunečném víkendu si musíme připravit bundy, A to zejména uprostřed týdne. Ještě v pondělí bude slunečno a velmi příjemné teploty, v maximech až 23 oC.  V úterý už ale mohou přijít přeháňky. Odpoledne bude zataženo a na většině území Plzeňského kraje postupně občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C, nejvyšší denní 19 až 23 °C.

Uprostřed týdne už ale přijde studená fronta. Ve středu a ve čtvrtek teploty klesnou, pohybovat se budou jen kolem 15 °C. V pátek budou teploty také sice jen do 15 °C, oblačnou oblohu ale vystřídá polojasno.

Následující víkend má být polojasný s teplotami jen do 15 °C.

ilustrační foto


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24