Přijďte si vyzkoušet řemesla do Černošína!

12.08.2018 11:04

Jak se pracuje se šustím? Jakou barvu můžeme používat na potisky látek? Už jste zkoušeli vyrobit hrnek z hlíny na hrnčířském kruhu? Máte možnost, a to v sobotu 18. srpna v černošínském muzeu.

IMG_1084

Na Den řemesel zvou pořadatelé do Černošína a lákají na bohatý program. Akce se bude konat v sobotu 18. srpna v zahradách černošínského muzea.

Více o akci prozradila hlavní pořadatelka Zuzana Vávrová. "Program bude i letos velmi bohatý, takže věřím, že si každý přijde na své. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet různá řemesla, například výrobu keramiky, potisk textilií, práci s kukuřičným šustím, pletení z papíru, linoryt, je toho hodně a k tomu je ještě zajímavý program, takže rozhodně přijďte, jste všichni vítáni," uvedla Zuzana Vávrová.

V programu mohou návštěvníci ocenit mnoho vystoupení, akce začne v zahradách černošínského muzea od 14 hodin a v programu vystoupí mistr biče Pavel Votápek, s přehlídkou dobových kostýmů přijede Dámský klub Cebiv, pro děti je přichystaná loutková pohádka Drak Mrak. Od 17 hodin pak zahrají Citeristky z Erbendorfu a následuje autorské čtení Markuse Mandela z knihy Místa v srdci. Od 18 hodin zatančí Flamenco Cebiv a o závěr dne se postará kapela Carpatia Castle. Občerstvení zajištěno.


Foto: Martina Sihelská

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24