Přijďte zhlédnout unikátní výstavu do Bayerisch Eisenstein

11.01.2022 14:54

Přijďte na unikátní výstavu obrazů umělce Josefa Frutha z Fürstenecku do galerie Kuns(t)räume grenzenlos v Bayerisch Eisenstein. Díla jsou k vidění až do 24. dubna.

kunstraume furth vystava

Malíř, grafik, ilustrátor a básník byl hluboce zakořeněn a ovlivněn svou domovinou, Bavorským lesem. Tématem jeho děl se často stával les, jeho obyvatelé a jejich životní prostředí. Výstava v galerii Kuns(t)räume grenzenlos umožňuje návštěvníkům ponořit se do světa Josefa Frutha a nabízí komplexní pohled na dílo tohoto citlivého umělce.

Výstava v galerii Kuns(t)räume je velmi rozmanitá. Rozsah vystavených prací sahá od drobné grafiky až po velkoformátová díla vytvořená pro veřejná prostranství. Tato mimořádní výstava měla svoji vernisáž 25. prosince 2021, navštívit ji můžete až do 24. dubna letošního roku.

vystava fruth

Josef Fruth se narodil v roce 1910 a domovem mu byl starý opuštěný hostinec pro soumary na vedlejší trase Zlaté stezky. Historická půda a vesnický život bohatý na zvyky v něm zanechávají stopy. Jeho umělecká duše se projevila už na základní škole.

V průběhu let vytvořil rozsáhlé dílo. Kresby tuší, uhlem nebo křídou, podmalby na skle, malby temperovými bar[1]vami - Fruth vyjadřuje své motivické světy nejrůznějšími technikami. Zvyky a tradice jeho vlasti jsou pro Frutha celoživotní inspirací. Věnuje se ale také tématům, jako je ochrana životního prostředí, víra nebo země a lidé v Bavorském lese.

Stejně pozoruhodná jako mimořádná výstava je i expozice současného umění ve 2. patře, kde současní umělci z Bavorska a České republiky vystavují svá díla a poskytují tak hluboký náhled do rozmanitosti regionální umělecké scény.

Bahnhofstraße 52 • 94252 Bayerisch Eisenstein, SRN
www.kunstraeume-grenzenlos.de

Trvání výstavy: od 25. prosince 2021 do 24. dubna 2022
Otevírací doba: st - ne a bavor. svátky 11 - 17 hod.
Ke galerii Kuns(t)räume se pohodlně dostanete vlakem. Galerii najdete přímo na nádraží.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24