Primátor Martin Baxa je v karanténě, zastupuje ho náměstek Roman Zarzycký

13.09.2020 21:43

Primátor Plzně Martin Baxa je v karanténě, setkal se s osobou pozitivně testovanou na covid-19. Sám podstoupil test na covid-19. Od pondělí 14. září ho zastupuje 1. náměstek Roman Zarzycký.

baxa1

Primátora Martina Baxu poslala do karantény Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje poté co se setkal s nakaženou osobou. Paradoxně se primátor Martin Baxa o víkendu ještě pochlubil na facebooku fotkami, jak ho záchranáři transportují do sanitky. To ale nemělo souvislost s jeho karanténou ani zdravotním stavem. Jednalo se jen o akci, při které si primátor jen vyzkoušel roli pacienta a ocenil práci záchranářů. Primátor naštěstí nemá pozitivní nález.

"V pátek 11. 9. jsem obdržel informaci od člověka, se kterým jsem byl v kontaktu, že má pozitivní test na covid-19. Ihned poté jsem zrušil veškerý svůj další plánovaný program a spojil jsem se s Krajskou hygienickou stanicí Plzeňského kraje. Sice se jednalo o kontakt velmi krátký a venkovní, ale přesto mě KHS odeslala na testování. Test je naštěstí negativní. Dle pokynu KHS nastupuji do karantény. Další vývoj se pak bude odvíjet od výsledků plánovaného druhého testu. Příznaky covid-19 nemám, cítím se dobře a budu pracovat z domova," uvedl primátor Martin Baxa.

Ještě v pátek dopoledne primátor stihl navštívit akci Dny vědy a techniky, kde mu záchranáři nabídli, aby si vyzkoušel naložení a vyložení do sanitky (viz foto). "Ač nejsem žádný střízlík, poradili si se mnou raz dva," chválil záchranáře primátor na sociálních sítích.

V tomto týdnu bude primátora zastupovat 1. náměstek Roman Zarzycký. "Ano zastupuji primátora města Plzně, povedu za něj v pondělí Radu města Plzně a Zastupitelstvo města Plzně. Budu ho zastupovat po dobu jeho karantérny," potvrdil QAPu 1. náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký.

 

foto: páteční návštěva primátora na akci Dny vědy a techniky - FCB Martin Baxa

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24