QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Příprava pokračuje! Indiáni potí krev na Šumavě - FOTKY

02.06.2020 19:20

Výběhy sjezdovek, venkovní posilovna i kolektivní hry, tak vypadá další fáze přípravy A týmu hokejové Škodovky v Železné Rudě.

6
61173241357891011121415

Indiáni dorazili na Šumavu v pondělí 1. června. V Železné Rudě na Samotách a v blízkém okolí budou trénovat do pátku 5. června.

Na hráče čekají pod vedením kondičního trenéra Jana Snopka a jeho kolegů tradiční výběhy do sjezdovek, venkovní posilovna, kolektivní hry a samozřejmě i čas na regeneraci. Během prvního dne opanoval výběhy se skvělými výsledky obránce Vojtěch Budík, podobně tomu bylo i v minulém roce.

"Náplň soustředění doznala oproti loňským rokům jistých změn. Hráči, kteří na Šumavě s námi nejsou zdaleka poprvé ani podruhé, se tak vyhnou stereotypům. Naopak si vyzkouší i něco nového,“ prozradil kondiční trenér Jan Snopek.

Typický den na soustředění se tedy podle kouče popsat nedá. "To je právě ono. Kluci nevědí, co je čeká. Jediné, co je dané, že s hráči do pětadvaceti let každý den v šest ráno vybíháme čtyři a půl kilometru. Je to pro aktivaci organismu a rozdýchání. Přechod do seniorského hokeje není pouze o tom, že se dostavíte na trénink. Je to i trochu buzerace, aby chápali, že jde o soustředění a ne dovolenou. Snídani máme od sedmi, poté trénujeme na dvě skupiny od půl deváté a desáté. Následuje prostor k regeneraci ve studené vodě přírodního jezera a podobně. Oběd je od dvanácti a odpolední program je vždy trochu jiný a společný. Poslední blok je hra k večeru, naposledy to byl fotbal. Dokonce se u toho i pohádali, takže je dobře, že ještě mají sílu a není to z jejich strany odevzdané. Když něco dělají, chtějí vyhrát, ne, zahrajeme si a rychle pryč. Mám raději, když kluci mají na výběr, než když jen přijímají, co mají napsáno,“ sděluje Jan Snopek.

ZDROJ: hcplzen.cz, FOTO: Jan Picka

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24