QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přípravy na pouť v Nepomuku vrcholí! Přinese i dopravní omezení

16.05.2019 10:09

V tomto týdnu ovládne Nepomuk jedna z největších poutí regionu. Svatojánská pouť patří k těm nejnavštěvovanějším. Přípravy už vrcholí. Přinášíme podrobnosti!

photo-ct-1031-1600--

O víkendu 18. až 19. května se bude v Nepomuku konat slavná a mimořádně navštěvovaná pouť k příležitosti svátku sv. Jana Nepomuckého. Bohatý kulturní program a staročeský jarmark doplní klasické pouťové atrakce a stánky.

Připraveno je množství hudebních a divadelních vystoupení, stánky s farmářskými potravinami a řemeslnými výrobky, soutěže pro děti, zpřístupněné památky a další překvapení.

Jedná se bezesporu o nejpopulárnější a nejnavštěvovanější nepomuckou událost v rámci celého roku. Nejde jen o atrakce, ale o živý multižánrový městský festival pro celou rodinu.

Zahajovací koncert pouti můžete navštívit již v pátek v kostele sv. Jakuba. Zahraje a zazpívá klavírista Martin Vydra. Hlavní hvězdou sobotního hudebního programu bude zpěvačka Olga Lounová a kapela V3Ska. Ale i další vystupující vám zlepší náladu. O víkendu bude přímo na ulici vystupovat např. Panoptikum Maxe Fische, Rytíři ze Žichovic, Švejk band, Lakuna a Strašlivá podívaná. Dále zde bude tradičně velké množství pouťových atrakcí, tradiční i novodobé stánky, ukázky řemesel, výstavy, otevřená muzea a památky, a samozřejmě poutní mše.

Na náměstí se rozjedou poprvé atrakce už v pátek odpoledne. Centrum bude patřit také stánkům a trhům. Pouť přinese ale program i na dalších místech jako kostel sv. Jana Nepomuckého, kostel sv. Jakuba. Malá letní scéna bude patřit koncertům. Řemeslné stánky a historická představení budou k dispozici na Přesanickém náměstí a v Kostelní ulici. V areálu stavebnin Unibrick budou hudební a taneční vystoupení, rockové kapely, soutěže i atrakce pro děti. Hudebním programem ožije i Sokolovna. Pivovar Zlatá kráva pro změnu nabídne prohlídky s degustací piv. Kompletní program najdete zde.

"Celé centrum města bude uzavřené pro dopravu, a protože je očekávána účast několika tisíc lidí, jsou na okrajích města připravená značená návštěvnická parkoviště zcela zdarma," upozorňují pořadatelé.

FOTO: ilustrační

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24