QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Privamed v Plzni spustí drive-in očkovací místo, přípravy finišují - FOTKY

14.05.2021 17:16

Plzeňská nemocnice Privamed spustí drive-in očkovací místo. Lidé mohou přijet autem, určeno je ale i pro pěší. Vhodné je i pro imobilní občany.

Drive in privamed foto QAP_cz (2)
Drive in privamed foto QAP_cz (2)Drive in privamed foto QAP_cz (1)Drive in privamed foto QAP_cz (4)Drive in privamed foto QAP_cz (5)covid drive incovid drive in1covid drive in3covid drive in2covid drive in4covid drive in5covid drive in6

Drive-in očkování u nemocnice Privamed v Kotíkovské ulici v Plzni začne fungovat už toto pondělí. „Začínáme již toto v pondělí 17. května od 9 hodin ráno, zatím bude otevřeno každý všední den od 8 do 15 hodin, v pondělí vždy od 9 hodin, protože se čeká na novou dodávku vakcín. V případě dostatečného počtu vakcín, jsme schopni v budoucnu provozní dobu navýšit a očkovat i více,“ uvádí Eva Milerová, tisková mluvčí nemocnice Privamed.

Doposud fungovalo očkování v pavilonu jednodenní chirurgie. Průjezdovým očkovacím místem se ale kapacita zvýší až čtyřnásobně. „Místo v pavilonu chirurgie přestávalo stačit, chtěli jsme zřídit místo mimo nemocnici a ulehčit lidem očkování. Proto vzniklo tady na nově vybudovaném parkovišti hned vedle nemocnice, kde je vybudováno nové potřebné zázemí. Můžeme tady očkovat i imobilní občany, ale také se mohou lidé přijít pěšky,“ upřesnila Eva Milerová s tím, že nemocnice v případě dostatku vakcín bude schopná očkovat až 1200 lidí denně.

covid drive in3

Na novém parkovišti nad nemocnicí s příjezdem z Kotíkovské ulice přes parkoviště kolem novostavby už jsou přichystány buňky, které vhodně nahrazují ordinaci a kde budou mít zdravotníci zázemí i pro aplikaci očkování. Navezeny sem byly na počátku týdne. Teď už přípravy finišují, zbývá už jen osadit směrové cedule k očkovacímu místu a navézt potřebný zdravotnický materiál.

Drive in privamed foto QAP_cz (1)

„Tady v této místnosti je vše přichystáno pro očkování pěších, pro které je také toto centrum určeno,“ ukazuje Eva Milerová prostor, který vznikl spojením dvou mobilních buněk. Za ní už stojí i zóna klidu, kde lidé budou zůstávat po aplikování vakcíny. „Důležité je, aby lidé počítali se setrváním na místě 30 minut po aplikaci kvůli případné nežádoucí reakci po očkování,“ zdůraznila Milerová.

Výhodou centra je očkování z auta. Stačí jen vytáhnout připravené rameno z okénka. „Lidé mohou zůstat při aplikaci v autě. Je dobré mít krátký rukáv pro snadné odhalení ramena. Setrvat na místě 30 minut tak musí jak pěší, tak i přijíždějící vozem. Máme tu pro tyto účely připravenou odstavnou plochu, vyhrazenou pouze pro klienty očkovacího centra,“ ukazuje dále tisková mluvčí nemocnice. 

Informovaný souhlas s očkováním lidé mohou vyplnit na místě. Pro ulehčení si ho ale mohou už přivézt s sebou. „Je na webových stránkách nemocnice, lidé si ho v klidu doma přečtou, vyplní a dostaví se na místo už s ním. Urychlí tak úvodní proces očkování,“ uvádí Eva Millerová. Formulář najdete zde

Kompletní informace o očkování v Privamedu najdete na www.privamed.cz

foto: QAP.cz, Privamed

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24