QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pro řadu dětí v Plzeňském kraji skončil školní rok předčasně

26.06.2020 8:05     26.06.2020 9:50

Některé školy v regionu rozdaly žákům vysvědčení  už v pátek 26. června. V Plzni ukončí letošní neobvyklý školní rok v úterý 30. června zhruba polovina devítiletek.

foto-qap-cz (19)

Kvůli omezením, která stále platí v souvislosti s koronavirovou pandemií, letos probíhá předání vysvědčení na základních školách jinak, než v uplynulých letech.

Prázdniny už například začaly dětem z Benešovy základní školy nebo z Masarykovy školy na Jiráskově náměstí v Plzni.

Ve škole na Jiráskově náměstí odstartují už v příštím týdnu stavební úpravy. "V pondělí 29. 6. a v úterý 30. 6. 2020 vyhlašuje ředitel školy ředitelské volno z důvodu zahájení výměny oken v učebnách, sanitárních prací ve školní jídelně a rekonstrukce vchodu do dvora a školní družiny,“ informuje vedení školy.

Vysvědčení tady děti převzaly klasicky ve svých třídách. Do budovy ale musely přijít bočními vchody. Výjimkou byli pouze prvňáčci, kteří dostávali vysvědčení ve školní zahradě. O slavnostní atmosféru nepřišli ani žáci devátých tříd, jejich vyřazení škola připravila v tělocvičně, tentokrát ale bez přítomnosti rodičů a přátel.

Například ve 22. základní škole v ulici Na Dlouhých v Plzni se v pátek 26. června uskutečnilo pouze rozloučení s žáky devátého ročníku. Setkání žáků šestých až osmých tříd s jejich učiteli proběhne v pondělí 29. června a děti z prvního stupně si přijdou pro vysvědčení o den později. Učebnice budou děti z druhých až osmých tříd předávat a dostávat až na začátku září.

Školní rok dnes skončil i na řadě škol mimo Plzeň, prázdniny už mají například děti ve Starém Plzenci nebo ve Spáleném Poříčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24