QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pro západní okruh Plzně zbývá získat už jen poslední pozemky

14.05.2019 8:57

Dostavba západního okruhu města Plzně je opět blíž k realizaci. Městu Plzeň zbývá vykoupit už jen poslední pozemky. Jde o pozemky, se kterými byl problém kvůli dědictví.

Veteráni otestovali západní obchvat_QAP_foto (29)

Zastupitelé města Plzně schválili dva materiály, které mají zajistit městu právo k šesti pozemkům v katastrálním území Radčice u Plzně, jež jsou dotčeny trvalým záborem pro stavbu Městského (západního) okruhu.

Pokud budou v souladu s nimi uzavřeny příslušné smlouvy, zbyde městu vykoupit nebo jinak zajistit už jen poslední pozemek dotčený trvalým záborem pro danou stavbu. Její zahájení je v plánu na podzim letošního roku. Stavba Městského (západního) okruhu je vedena v platném územním plánu města Plzně jako stavba veřejně prospěšná, proto nebylo zajištění všech pozemků nutné pro vydání stavebního povolení.

"Pozemky, kterými se zabývali zastupitelé, jsou v současné době předmětem neukončeného dědického řízení, respektive jejich jedna polovina. Ačkoliv bylo řízení o pozůstalosti zahájeno již v roce 2012, nebylo dosud ukončeno. Řízení komplikuje existence více závětí a také probíhající soudní spor mezi dědici,“ vysvětlil radní pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem David Šlouf. Vlastník druhé poloviny předmětných pozemků požadoval směnu nemovitostí a bylo mu vyhověno, za svoje spoluvlastnické podíly ve vztahu k předmětným pozemkům získá z majetku města Plzně dvě bytové jednotky v Plzni na Slovanech.

"Okruh neopomenutelných dědiců, tedy děti zůstavitele a vlastník druhé poloviny předmětných pozemků shodně požadovali vyšší kupní cenu. Vzhledem ke skutečnosti, že stavba má být zahájena na podzim letošního roku a jedná se, vyjma jednoho pozemku v katastrálním území Plzeň, o poslední nevyřešené vlastníky, je akceptování požadavku vlastníků na vyšší cenu de facto jediným možným řešením, které termín zahájení stavby neohrozí,“ doplnil David Šlouf.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24