QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Proč se ve vnitrobloku Krašovská zřítila nová konstrukce? A bude otevření?

15.09.2021 15:09     16.05.2022 16:31

Vedení MO Plzeň 1 řeší problémy v revitalizovaném vnitrobloku Krašovská. Zřítila se tu konstrukce nového prvku, řádí zde vandalové. I tak ale slavnostní otevření bude.

fotka celého detailu rozebírání houpačky hasiči fotka celého detailu rozebírání houpačky hasiči
fotka celého detailu vypadlé trubkyfotka celého detailu rozebírání houpačky hasičifotka celého detailu3 vypadlé trubkyfotka celého detailu2 vypadlé trubkyfotka detailu vypadlé trubkyfotka patky 1 vadný svárfotka patky 2 vadný svárfotka patky zalité betonem1fotka patky zalité betonem2fotka trubky spojeni srouby2fotka výjezd hasičů - 2fotka výjezd hasičů

Vnitroblok Krašovská v Plzni prošel velkou obnovou. Revitalizace vnitrobloku probíhala od roku 2019, dokončena byla v létě. Nyní se chystá slavnostní otevření vnitrobloku.

Minulý týden se v parku ale zřítila konstrukce nového herního prvku. Psali jsme zde. "Moje malá tříletá dcerka a manželka byly na dotčeném hřišti, kde spadla trubka. Pod dohledem manželky si dcera minutu před pádem hrála přímo pod trubkou, která spadla a málem jí rozsekla hlavu," říká pan Richard z Plzně.

 

fotka trubky spojeni srouby2

 

Právě pan Richard vše ohlásil na policii. "Neváhal jsem a okamžitě ohlásil vše na policii a po chvilce i na hasiče a do jejich příjezdu jsme se snažili děti držet mimo hřiště. Děkuji hasičům za zajištění hřiště a minimalizaci následků odstranění dalších částí. Upozornil jsem je, že konstrukce houpačky je utržená a hrozí další pád. Po ověření této skutečnosti porazili konstrukci houpačky," popisuje pan Richard. 

Samotného ho překvapily komentáře na sociálních sítích pod příspěvkem ÚMO 1. "Zásadně nesouhlasím s komentáři, že za tuto událost mohou děti." 

Richard dále upozorňuje na to, že celá konstrukce nebyla zhotovena kvalitně. "Trubky držely pohromadě pouze objímkami s přesažením zajištěné dvěma šrouby, průměr patek navíc neodpovídal průměru trubky s nekvalitními sváry na patce konstrukce. Udivuje mě amatérismus celé konstrukce a její smontování," říká dále a dodává: "Doufám, že celá záležitost bude opravdu důkladně dořešena."

 

fotka patky 1 vadný svár

Proč konstrukce spadla, zatím není jasné. Jasno bude nejdříve za měsíc. "Nyní je zadané znalecké zkoumání. Řeší to zhotovitel a do měsíce má mít vedení obvodu nějaké vyjádření. Konstrukce byla odstraněna," řekla QAPu Miroslava Vejvodová, referentka Úseku vnějších vztahů ÚMO Plzeň 1.

 

Ulomená konstrukce na herním prvku ale není jedinou vadou revitalizovaného parku Krašovská. Vedení obvodu muselo v posledních dnech řešit také velký vandalismus, proto byly v místě nově umístěny kamery. Více jsme psali zde.

I přes všechny problémy se revitalizovaný vnitroblok Krašovská slavnostně otevře v příštím týdnu. "Otevření proběhne dle plánu v úterý 21. září od 15:00 hodin," potvrdila QAPu Miroslava Vejvodová. Připraven je program pro děti, tvořivé dílny a vystoupí plzeňská skupina The Bowře a Pokáč.

 

foto: Richard Silovský

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24