QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Program na jarní prázdniny? Techmania připravila nabité příměstské tábory!

27.01.2022 8:41

Lektoři z Techmania Science Center opět připravili pro děti skvělou nabídku tematicky zajímavých táborů. "Táborníci" se budou moct vydat na cestu Evropou, podívají se do vesmíru nebo postaví vlastní raketu.

techmania4

Příměstské tábory v Techmanii jsou vhodnou variantou pro ty, kteří nemohou v týdnu, v době jarních prázdnin, vyrazit na hory užívat zimních radovánek, ale i tak chtějí strávit super, aktivní a zajímavé jarňáky.

Vybírat můžete hned z několika zajímavých témat. Každý si tedy může vybrat zaměření podle toho, co ho nejvíce baví. První tábor je zaměřený na auta, lodě a roboty. V průběhu tábora se děti seznámí se základními druhy dopravních prostředků. Zkusí si postavit svůj kluzák a podrobí ho zkoumání v aerodynamickém tunelu. Zjistí, na jakých fyzikálních principech plují lodě na hladině a jak se ponorky orientují v oceánu. Zkusí si postavit vlastní raketu na různé druhy pohonu a také proniknou do tajů robotiky. Tábor je určený pro děti ve věku 7 až 11 let.

Další tábor „Cestování Evropou“ je vhodný pro všechny, kteří si chtějí užít legraci spojenou s cestováním po Evropě a angličtina jim není cizí. Během jarního kempování si prostřednictvím zajímavých aktivit a her děti vyzkouší nové věci, tradice a zvyky, kuchyně a jazyky zemí našeho kontinentu. Celý program bude v angličtině, která je nejrozšířenějším jazykem na celém světě a důležitou znalostí všech turistů. Tento kemp je určený pro děti ve věku 9 až 13 let.

Třetí tábor „Teorie velkého třesku“ je určen pro děti ve věku 10 až 15 let. Tady probádáte nejzásadnější okamžiky historie vesmíru. Každý den bude věnovaný jinému období a úkolem účastníků bude podílet se na tomto 13,8 miliardy let dlouhém dobrodružství, které proží během pouhého týdne. Děti se stanou součástí tvorby prvních hvězd, postaví si vlastního dinosaura, budou objevovat tajemství starých civilizací nebo se vydají na cestu na Měsíc a na Mars. Kromě pestrého a neotřelého programu účastníky tábora čekají i tematické projekce ve 3D Planetáriu a 3D Cinema.

Z důvodu onemocnění covidem a nebo nařízené karantény se může stát, že se nebudou moci přihlášení táborníci programu zúčastnit. Techmania v těmto případech bude vracet rodičům zpět již uhrazené „táborné“. 

Maximální kapacita každého běhu tábora je 15 osob. Na tábory je možné se stále přihlásit až do 31. ledna.

 

foto: Techmania Science Center

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24