QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Projekt "Digitální rozhlas do škol" míří na Plzeňsko

03.12.2018 18:39

Zajímavé informace z historie rozhlasového vysílání, aktuální trendy i podrobnosti k technickým záležitostem digitálního vysíláno přináší studentům v kraji unikátní projek.

DAB do škol_foto_1

V rámci podpory mediální gramotnosti v České republice připravila společnost RTI cz s.r.o. projekt "Digitální rozhlas do škol“. Formou přednášek, prezentací a poslechem nejnovější rozhlasové platformy DAB+ chce přiblížit digitální rozhlas naší budoucí generaci na učilištích, středních i vysokých školách technického typu.

Další přednáška o digitálním rozhlasovém vysílání se koná ve středu 5. prosince na Středním odborném učilišti v Blatné. "Studenti získají informace o aktuálním stavu vysílání u nás i ve světě, rozhlasových přijímačích, historii, ale hlavně poznají digitální rozhlas po technické stránce. Na přednáškách jsou k dispozici DAB přijímače a každý si může poslechnout vysílání na vlastní uši," uvádí provozní ředitel společnosti RTI cz s.r.o. Roman Kropáček,.

V rámci tohoto projektu proběhlo již několik přednášek v Praze, Plzni nebo Hradci Králové. "Věřím, že tento projekt Digitální rozhlas do škol obohatí osnovy každé školy a přispěje k navýšení mediální gramotnosti naší mládeže," dodal Roman Kropáček.

FOTO: RTI cz s.r.o.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24