Projekt Trénuj jako indián finišuje! Hokejisté vyrazili na základku na Košutce - FOTKY

12.06.2018 11:56

Už jen na pár posledních škol zavítají hokejoví indiáni do konce školního roku v rámci projektu Trénuj jako indián. Dočkali se školáci na základní škole v Kralovické ulici.

f (9)
f (9)f (32)f (6)f (14)f (17)f (18)f (20)f (34)f (35)f (41)f (50)f (47)f (52)f (53)f (58)f (27)f (59)f (66)f (68)f (72)f (77)f (85)f (82)

Klub HC Škoda Plzeň v sezóně 2017/2018  přišel s velkou novinkou. Ve spolupráci s několika školami rozjel projekt Trénuj jako indián.

V průběhu školního roku se tak hráči A – týmu několikrát zhostili role učitelů a vedli hodiny tělocviku nebo angličtiny. Jazykovými lektory se samozřejmě staly zahraničí opory kádru. Děti si tak angličtinu mohly zlepšovat pod vedením Ryana Hollwega a Nicka Jonese.

V současné době už jde první ročník projektu do finále. Jednu z posledních speciálních hodin zažily děti na 4. základní škole v Kralovické ulici v Plzni. Právě tam si premiéru v roli pedagogů vyzkoušely nové posily kádru. Před děti nastoupili útočník Vojtěch Němec a brankář Dominik Frodl. Kluci se na školáky velmi dobře připravili. V první polovině hodiny je provedli sportovní přípravou, kterou sami prochází. Druhá půlka hodiny už patřila florbalu a strhlo se opravdu velké klání.

„Určitě to byl zážitek. Je to zase něco nového, setkat se s dětmi a ukázat jim něco z toho, co umíme,“ řekl po dost nabité hodině Vojta Němec.

Hlavně závěrečný mač ve florbale byl parádní. „To bylo skvělý. To se mi líbilo hrozně moc, protože bylo vidět, jak se všichni snaží a chtějí se předvést a všichni chtějí vyhrát. To je důležité, protože jakmile budou mít děti vůli vyhrávat, tak to nikdy nebude, tak špatné,“ doplnil nový útočník indiánského kádru.

Role učitele se zhostil i Dominik Frodl, i když jak uznal, že vůdčí úloha připadla především na jeho kolegu. „Mě zastupoval hlavně Vojta, já jsem tady byl takový tichý společník,“ směje se sympatický gólman. „Práce učitele je ale určitě náročná. Viděli jsme tady dvacet dětí, které třeba nemusí vždy dávat úplně pozor, ale dneska to šlo, protože jsme přišli a bylo to jiné. Já bych na to ale asi nebyl úplně vhodný tip,“ dodává s úsměvem.

Premiérový ročník projektu Trénuj jako indián má před sebou už jen dvě pokračování. V příštím roce se nicméně rozeběhne znovu.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24