QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Proměna Lobezského parku finišuje! Dokončení zpožďuje sesun skály - FOTKY

18.07.2018 12:34

Revitalizace Lobezského parku v Plzni je ve finále. Hotovo by mělo být do začátku září. K mírnému posunu dokončení došlo kvůli sesunu skály.

foto-qap-cz (8)
foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (22)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (24)foto-qap-cz (25)foto-qap-cz (26)foto-qap-cz (29)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (30)foto-qap-cz (31)

Lobezský park v Plzni se za poslední měsíce proměnil v podstatě z džungle v lokalitu, která má do budoucna sloužit relaxaci i aktivní zábavě. Kompletně hotovo má být do začátku září.

"Hlavní práce by měly být během čtrnácti dnů hotové. Park už je veřejnosti přístupný, stále ale probíhají například sadbové práce a postupné doplňování mobiliáře," říká starosta čtvrtého plzeňského obvodu Michal Chalupný.

V parku už jsou v současné době obnovené stezky, přibyly i herní prvky pro děti, ze kterých určitě velkou radost udělají dvě velké skluzavky. Definitivně by mělo být hotovo na začátku září, na kdy se zároveň plánuje oficiální otevření. Bude to tedy o něco déle, než se původně předpokládalo. "Důvodem je sesun skály, která se teď bude sanovat. Nejde o dramatickou situaci, nicméně chceme to udělat nyní v rámci probíhajících prací a neodkládat to," vysvětluje starosta s tím, že obvod si před sedmi lety nechal udělat průzkum skály, teď se ale bohužel ukázalo, že za ty roky se situace změnila.

Předpopkládané náklady na obnovu parku byly původně kolem 15 milionů. Jaká bude konečná cena, se ukáže až po úplném dokončení revitalizace.

Lobezský park už je nyní v podstatě propojený s Lobezskými loukami a vytváří velkou relaxační oblast. Obvod chce proto kvůli bezpčnosti nechat park a okolí hlídat dvěma správci ve spolupráci se strážníky městské policie. "V lokalitě se zdržovali v minulosti například narkomané, tomu chceme zabránit," uzavírá Chalupný.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24