QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Proměna Rokycanské nemocnice startuje. Chystá se rekonstrukce - FOTKY

04.12.2019 8:11

Pacienti v Rokycanech mají od tohoto týdne větší pohodlí. Nemocnice pořídila nová lůžka a noční stolky,  které nahradily původní zastaralé vybavení. Na řadě jsou další změny.

5
51234

Rokycanská nemocnice nakoupila za 4,6 milionu korun nová lůžka a noční stolky. Podstatnou část investice uhradil Plzeňský kraj, který aktuálně připravuje i výstavbu nové kotelny a v příštím roce zahájí postupnou rekonstrukci celé nemocnice. 

Nové postele slouží v nemocnici od tohoto týdne. "Jedná se o stovku nových lůžek. S výjimkou dětského oddělení, budou vyměněna prakticky na všech lůžkových stanicích. Lůžka jsou elektricky polohovatelná včetně výšky pelesti, náklonu, polohy zádové opěrky i dalších částí. Každé lůžko má i vlastní napřimovací hrazdu, infuzní stojan a samozřejmě antidekubitní matraci," uvedl ředitel Rokycanské nemocnice Jaroslav Šíma.

Pro nemocné znamenají nová lůžka nejen více pohodlí, ale budou také méně závislí personálu. "Polohu lůžka si mohou nastavit sami pacienti. Díky elektrickému ovládáni to zvládnou i ti méně pohybliví," vysvětluje hlavní sestra nemocnice Marcela Krupičková s tím, že elektrické ovládání uleví i ošetřovatelkám a sestrám. "Na starších postelích bylo polohování manuální a fyzicky někdy dost náročné, neboť na nich občas leží pacienti s hmotností přes sto kilogramů," doplňuje hlavní sestra.

FOTO: Rokycanská nemocnice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24