Proměna Zátiší odstartuje už příští rok. Projekt je v rámci republiky unikátem

11.12.2019 10:09

Největší investiční akcí v bytové oblasti bude v roce 2020 obnova plzeňské čtvrti Zátiší. K zemi půjdou dvě desítky zchátralých domů, nahradí je nové objekty s téměř 200 byty.

3

Dlouho avizovaný projekt obnovy plzeňské čtvrti Zátiší odstartuje už v příštím roce. V rozpočtu na rok 2020, který v tomto týdnu schválili zastupitelé města, je na něj vyčleněno 136 milionů korun.

Kompletní proměna čeká přes čtyři hektary plochy kolem Línské a Kreuzmannovy ulice.

"Cílem je nahradit chátrající bytové domy moderním komunálním bydlením. Původních 23 domů s 92 byty bude zbouráno a místo nich město postaví 18 nových domů se 192 bytovými jednotkami. Projekt za zhruba 400 milionů korun je rozdělen do tří etap a nabídne kvalitní komunální bydlení pro seniory, hendikepované občany i mladé rodiny,“ uvádí plzeňský radní David Šlouf.

Kromě bytů vzniknou na Zátiší prostory pro obchod, sociální služby a komunitní aktivity. Město slibuje i dostatek parkovacích míst.

"Realizace takového projektu, jako je revitalizace lokality a výstavby městského bydlení s doprovodem sociálních a dalších služeb,  je zatím v Česku unikátním počinem,“ připomíná David Šlouf.

Dalšími projekty v oblasti bydlení, se kterými počítá rozpočet Plzně na příští rok, je rekonstrukce budovy ve Wenzigově ulici za 30 milionů korun a příprava rekonstrukce domů v Korandově ulici.

VIZUALIZACE: město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24