QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Protest proti premiérovi Babišovi v Plzni! Dorazily davy lidí - FOTKY

09.04.2018 20:18

Několik stovek lidí dorazilo na plzeňské náměstí Republiky v Plzni na demonstraci za odstoupení premiéra Andreje Babiše. Podívejte se na fotky!

foto-qap-cz (17)
foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (22)foto-qap-cz (24)

Do protestů proti předsedovi vlády Andreji Babišovi se zapojili i jeho odpůrci v Plzni. Na náměstí Republiky dorazily během podvečera stovky lidí. 

"Mohlo by se na první pohled zdát, že jsme tady hlavně kvůli Andreji Babišovi. Ale já bych řekl, že jsme tady hlavně kvůli sobě, protože chceme žít v zemi, kde naše autority nelžou, nepodvádí a drží se toho, co slíbily. Chceme žít v zemi, která je svobodná, a která považuje demokracii nejen za nějaký ´vehikl´k tomu, jak si co nejdéle udržet moc, ale za prostředí, které je dobré k životu. Není nám jedno, v jaké zemi žijeme," řekl na úvod jeden z řečníků a spoluorganizátorů akce Robert Elva Frouz.

Organizátoři se mimo jiné opřeli o prohlášení iniciativy Milion chvilek pro demokracii. "Půl roku po volbách nemá vláda důvěru, a přesto dělá čistky ve státní správě. Půl roku se tato vláda opírá o hlasy komunistů a rasistů a dává jim tak podíl na moci. Půl roku ovládá jediný muž všechna ministerstva včetně vnitra přes to, že je sám trestně stíhaný pro úmyslný dotační podvod a přesto, že je oprávněně veden jako agent STB. Půl roku po volbách se stupňují útoky na novináře," citoval z prohlášení iniciativy Robert Elva Frouz. 

Během demonstrace promluvilo hned několik řečníků, nechyběli mezi nimi ani zástupci politických stran a osobnosti současné plzeňské politické scény. 

Protesty proběhly v bezmála dvacítce měst po celé republice. Vysokou účast hlásí organizátoři i z dalších míst země. 

FOTO: QAP.CZ 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24