QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Provoz na Karlovarské může zkomplikovat totálně zničený semafor

07.03.2019 8:01

Řidiči v Plzni na Karlovarské by se měli od čtvrtka připravit na komplikace. Došlo k totálnímu zničení semaforu na křižovatce Pod Záhorskem. Opravy potrvají nejspíš dlouho.

FOTO_Pavel Němeček (2)

Semafory na jednom z nejrušnějších hlavních tahů jsou od čtvrtečního rána mimo provoz, a to navíc na jedné z nejfrekventovanějších křižovatek.

"Při dnešní dopravní nehodě v časných ranních hodinách na křižovatce Karlovarská – Bolevecká došlo k totálnímu zničení řadiče, který řídí křižovatku, další rozvodné skříně mající vliv na funkci světelné signalizace a ke zničení stožáru signalizace. Zařízení je mimo provoz," potvrdil Josef Brůha, vedoucí oddělení dopravních průzkumů a světelné signalizace Správy veřejného statku města Plzně.

Jak dlouho budou opravy na křižovatce Pod Záhorskem trvat, momentálně není jasné. Rozdhoně to bude několik dnů. "Probíhající oprava tohoto zařízení bude trvat v rozmezí 10 až 14 dní. Provoz na dané křižovatce je monitorován policisty a v případě potřeby jsou připraveni adekvátně reagovat na vzniklou situaci v silničním provozu. Z důvodu vzniklé poruchy světel, hustoty provozu a zejména bezpečnosti občanů, policisté uzavřeli dva přechody pro chodce, které se nachází přes vozovku ulice Karlovarskou v místě tramvajové zastávky dané křižovatky," říká mluvčí policie Veronika Hokrová.

Policie zároveň žádá chodce, aby využívali podchody, a řidiče, aby projížděli místem maximálně opatrně.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24