QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Provoz na silnici z Plzně na Nepomuk zkomplikovala nehoda tří aut – FOTKY

20.02.2020 11:54

U odbočky na Klášter se srazila dvě nákladní a jedno osobní auto. Řidič jednoho z kamionů nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do vozu před ním.

2
213

Dva kamiony a jedno osobní auto se střetly ve čtvrtek 20. února na silnici I/20 u odbočky na Klášter.

Viníkem nehody je řidič kamionu, který nedodržel  bezpečnou vzdálenost a narazil do vozu před ním. "Řidič, ročník 1972, jel s vozidlem tovární značky VW Caddy po silnici I/ 20 ve směru od Plzně. Na křižovatce, chtěl odbočit z hlavní silnice vlevo na obec Klášter, tudíž zastavil a dal přednost protijedoucím vozidlům. Za tímto vozidlem jel řidič, ročník 1982 s nákladní soupravou s tahačem, který zastavil za stojícím vozidlem VW Caddy. Do třetice přijížděla ze stejného směru, tedy od Plzně, další nákladní souprava s tahačem, tentokrát řidič ročník 1984, dle všeho nedodržel bezpečnou vzdálenost za vozidly a došlo ke střetu s předním stojícím nákladním vozidlem. Ten se pak ještě vlivem nárazu střetl s VW Caddy,“ popsala událost policejní mluvčí Ivana Jelínková s tím, že alkohol u všech řidičů vyloučila dechová zkouška.

Nehoda se obešla bez zranění. Policisté během odklízení následků nehody řídili provoz kyvadlově, po dobu vyproštění vozidel byla silnice zhruba 20 minut zcela neprůjezdná.

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24