QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Provoz tramvají na Slovanech se "otočí"! Ke změně dojde už v září

20.09.2019 9:57

Vzhledem k postupu prací na rekonstrukci na Slovanské dojde už v září ke změně provozu tramvají na Slovanech. Podívejte se na schéma nového režimu! Přinášíme podrobnosti!

tramvaj sirková

Rekonstrukce Slovanské v Plzni se posunula do další fáze. Od začátku tohoto týdne se kvůli postupu prací úplně uzavřela v horním úseku od Částkovy ulice až k Malostranské (podrobnosti k uzavírce najdete v článku zde). Už na konci září dojde i na změnu režimu provozu tramvají.

Až dosud tramvaje linky číslo 1 jezdily směrem na Slovany po trase linky číslo 2. Provoz do centra probíhal ve standardním režimu. Od 30. září se ale provoz v podstatě otočí.

"Tramvaje linky 1 budou jezdit v uvedeném období polookružně po trase Bolevec - Slovany - Světovar - Bolevec," uvádí dopravní podniky. V praxi to znamená, že tramvaje pojedou na Slovany z centra po Slovanské, naopak směrem do centra budou jezdit přes Světovar a dál po Koterovské směrem na Mikulášské náměstí.

Směrem ze Slovan budou tramvaje stavět v zastávkách na Světovaru v tramvajovém obratišti, dále pak v zastávkách "Brojova", "Radnice Slovany", "Nám. Generála Píky", "Bazén Slovany", "U Duhy" a "Mikulášské náměstí".

Podle všeho by měla změna trvat nejdéle do konce listopadu. Od začátku prosince by už měl být provoz na Slovanské standardní jak pro tramvajovou, tak pro automobilovou dopravu.

 

tramvaje změna

 

 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24