QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Provoz v Plzni komplikuje další uzavírka. Startuje oprava mostu v ulici K Valše – FOTKY

01.03.2020 13:30

Trpělivostí se musí obrnit řidiči mezi Valchou a Liticemi. Uzavírka mostu v ulici K Valše v Liticích začíná v pondělí 2. března a potrvá několik měsíců. Kudy povedou objížďky?

1
14111023567

Most v ulici K Valše čeká kompletní rekonstrukce a úpravy proběhnou i v jeho okolí. Uzavírka potrápí řidiče až do konce letošního října.

Objízdná trasa vede z Valchy Dobřanskou ulicí přes křižovatku U Darebáka směrem na Bory. Vozidla, která zde neprojedou nízkým viaduktem, tedy vyšší než tři metry, musí most objet přes Dobřany. Z Litic povede veškerý provoz přes přivaděč.

Pěší a cyklisté mohou využít novou lávku, poblíž uzavřeného mostu a dostat se tak z Valchy do Litic a dál do centra nebo Radobyčic.

Za osm měsíců se řidiči dočkají opraveného mostu a přibydou zde i chodníky. "Na mostě budou opraveny opěry, pilíř a bude osazena nová mostovka. Na mostě i v přilehlých úsecích ulice K Vlaše bude nově umístěn chodník na západní straně komunikace,“ sděluje Ondřej Vohradský ze Správy veřejného statku města Plzně.

Podél mostu už proběhly prořezávky náletových dřevin, které odhalily velký nepořádek mezi fotbalovým hřištěm a silnicí. Keře až dosud zakrývaly například vrak automobilu ležící na boku přímo u hřiště.

FOTO: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24