QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

První akcí po třech měsících v zoo je běh po stopách pandy Nepála

11.06.2020 12:15

Po dlouhé koronavirové pauze plzeňská zoo opět ožije doprovodným programem. První ze série akcí bude nezávodní běh s názvem Vypalte za Nepálem!

1

V sobotu 13. června se mohou fanoušci sportu, zoo a ochrany přírody vydat po stopách legendárního útěku samce pandy červené Nepála. Akce se koná ve spolupráci s organizací Rozběháme Česko má i charitativní podtext.

"Jedná se o nezávodní běh po stopách pandy červené Nepála, který povede částí zoologické zahrady i mimo ni, v délce pět kilometrů pro začínající i zkušené běžce. Zážitková, asi jeden kilometr dlouhá, část trasy s jednoduchými úkoly je určena pro celou rodinu, nejmenší sportovce či maminky s kočárky. Vypalme tedy společně po stopách Nepála, poběžíme i do míst, kde se loni v létě líbilo samci Nepálovi,“ zve mluvčí zoo Martin Vobruba s tím, že akce se koná pod záštitou prvního náměstka primátora města Plzně Romana Zarzyckého a starostky Městského obovdu Plzeň 1 Heleny Řežábové.

V souvislosti s kornoavirovými omezeními by se měli běžci registrovat předem online zde.

"Vyběhané příspěvky podpoří záchranné projekty zoo jak doma za humny, tak venku za hranicemi. U nás se jedná o projekty ochrany chřástala polního a sýčka obecného v Plzeňském kraji. V zahraničí podpoříme několik projektů a ohrožených druhů zvířat na Filipínách, západní Jávě a v Indonésii,“ dodává mluvčí.

FOTO: ilustrační, zoo Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24