První dva kontejnery na kovový odpad slouží obyvatelům Rokycan

10.08.2019 10:34

Nádoby šedé barvy se objevily v Komenského a Družstevní ulici. Pokud se osvědčí, radnice pořídí další.

šedivé popelnice

První dva kontejnery na kovový odpad město umístilo k Základní škole T. G. Masaryka v Komenského ulici, druhý pak do  Družstevní ulice naproti restauraci U Václava.

"Do kontejnerů lze odkládat tuby, plechovky a konzervy od potravin nebo od krmiva pro zvířata. Kovové obaly musejí být prázdné, ale není nutné je vymývat. Kontejnery slouží i na sběr plechovek od nápojů nebo na drobné kovové předměty, třeba krabičky, nádobí či misky a podobně,“ sděluje mluvčí města Teraza Maixnerová s tím, že lidé, kteří mají kontejnery daleko, se mohou nadále zbavovat kovového odpadu ve sběrných dvorech.

Do kontejnerů na kovy nepatří baterie, elektrozařízení, kabely a nádoby znečištěné nebezpečnými látkami, například barvami, benzínem nebo motorovými oleji. "Lidé by je také neměli používat pro hliníková víčka od jogurtů nebo kovové nádobky od kosmetiky  jako jsou laky na vlasy a spreje. Tento druh odpadu patří do sběrných dvorů,“ upřesňuje mluvčí.

Pokud se kontejnery na odpad osvědčí, pořídí radnice další nádoby i do jiných částí města. V posledních dnech se nové kontejnery na kovový odpad objevily i v ulicích Plzně. Více jsme psali zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24