QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

První etapa rekonstrukce bazénu v Plzni na Slovanech je u konce - FOTKY

20.08.2019 6:59

První etapa rekonstrukce bazénu na Slovanech, která přinesla přestavbu výměníku a kotelny na dětský bazén, je hotová. Už ve čtvrtek dojde na kolaudaci, veřejnosti začne bazén sloužit od září.

foto-qap-cz (19)
foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (22)foto-qap-cz (24)foto-qap-cz (25)foto-qap-cz (27)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (29)foto-qap-cz (2)

Dlouho diskutovaná rekonstrukce bazénu na Slovanech v Plzni začala na jaře letošního roku. V rámci první etapy se v první polovině června začal výměník a kotelna měnit na zbrusu nový dětský bazén. Už původně se předpokládalo, že fungovat bude od tohoto školního roku.

"Jsem rád, že se to podařilo a návštěvníci budou mít nový dětský bazén k dispozici od 2. září," potvrdil pro QAP.CZ první náměstek primátora Roman Zarzycký.

Stavba nabrala v průběhu prázdnin na obrátkách a v těchto týdnech došlo na finiš. Už ve čtvrtek 22. srpna čeká nový dětský bazén kolaudace. Následovat bude doladění interiéru tak, aby vše bylo kompletně připravené na začátku školního roku.

V rámci stavby došlo na přestavbu výměníku a kotelny. Vznikl nově dvoupodlažní objekt. Ve druhém nadzemním podlaží je samotný bazén a zbrusu nové zázemí. Pod ním se nachází technologie. Bazén je napojený chodbou na hlavní areál, zároveň má ale také vlastní vstup. Nový dětský bazén má nahradit ten stávající, který zanikne v rámci další fázi přestavby.

Druhá etapa rekonstrukce odstartuje ještě letos. Dojde na nové šatny, recepci a turniketový systém...

V letošním roce bude rekonstrukce pokračovat zahájením druhé etapy. Ta se týká stavby nové recepce a turniketového systému. Původní recepce se zruší a nový hlavní vstup bude na místě dnešního vstupu pro invalidy. "V současné době je zpracována projektová dokumentace pro provádění stavby a jsou připraveny zadávací podmínky pro vyhlášení veřejné zakázky," říká Roman Zarzycký.

Druhá fáze rekonstrukce navíc zahrnuje významnou přestavbu šaten a zkvalitnění zázemí pro návštěvníky. "Nové šatny vzniknou na místě dnešního dětského bazénu. Tím se prostor šaten dostane na stejnou úroveň jako bazénová plocha. Šatny budou tvořit jeden otevřený prostor a jsou navržené jako společné s průchozími převlékacími kabinkami. Součástí budou také skříňky na uložení věcí. Chybět nebudou ani klubové šatny a šatny pro invalidy. Celková kapacita bude 593 skříněk, včetně skříněk pro kluby, učitele a zaměstnance," popisuje první náměstek primátora. Na šatny pak bude navazovat oddělené zázemí sprch a toalet. Nově se bude ze šaten vycházet v prostoru stávajícího dětského prouzdaliště.

Druhá etapa se bude realizovat i v průběhu roku 2020. Během stavby se nicméně i dál počítá s plným provozem bazénu. 

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24