První etapa rekonstrukce Prokopávky bude hotová už na jaře 2021 - FOTKY

26.11.2020 11:35

Rozsáhlá rekonstrukce a revitalizace plzeňského městského sportovního areálu Prokopávka začala už v září 2019. Od té doby se v areálu vybudována potřebná technická infrastruktura.

Prokopávka3
Prokopávka1ProkopávkaProkopávka2Prokopávka3

Ubytovací zařízení, sportovní hala a malá tělocvična jsou téměř hotové. Dokončuje se také jejich interiér a vybavení, dodělávají se podlahové krytiny, obklady, dlažby, vnitřní omítky a malby.

První etapa by měla být u konce už na jaře 2021. „Dokončeno je také fotbalové hřiště s umělým travním kobercem a hrací plochou 70 x 105 metrů i čtyři metry široká a 302 metrů dlouhá in-linová dráha. Podle smlouvy by měla být tato první etapa rozsáhlé přestavby sportovního areálu hotová na jaře 2021,“ uvedl Roman Zarzycký, první náměstek primátora, do jehož gesce patří oblast sportu.

Rekonstruují se tří navzájem propojené budovy ubytovny a tělocviční haly a nástavby dvou podlaží s plochou střechou. Vzniká zde moderní restaurace, recepce i pokoje ubytovacího zařízení, kanceláře, šatny, prostory pro wellness, sklady, společenská místnost, nová malá tělocvična. Počítá se s parkovištěm pro zhruba 60 automobilů, tato plocha ale dosud slouží jako staveniště.

Původní rozpočet se ale musel navýšit. „Pro výstavbu první etapy se počítalo se 183 miliony korun bez DPH. V průběhu stavebních prací se zjistilo, že původní nosné konstrukce sportovní haly jsou v nevyhovujícím stavu a je potřeba je nahradit novými železobetonovými nosnými prvky. Tyto práce si vyžádaly navíc 20 milionů korun,“ doplnila Karolina Fric z Odboru správy infrastruktury Magistrátu města Plzně, jenž má stavbu na starosti.

Po rekonstrukci bude areál poskytovat komplexní nabídku sportovního využití pro občany města Plzně a sportovní organizace.

Areál by se měl dočkat i druhé etapy přestavby, která byla měla stát 85 milionů korun. Ta zahrnuje výstavbu nové dvoupodlažní budovy letní restaurace, víceúčelového hřiště s umělým polyuretanovým povrchem o rozměru 45 x 25 metrů, nového víceúčelového hřiště obsahující čtyři hrací plochy s pískovým povrchem pro beach volejbal včetně nafukovací haly, dětského hřiště, včetně vybavení herními prvky, dvou antukových kurtů pro tenis a hřiště pro nohejbal, pískového hřiště pro plážovou kopanou, dřevěné vyhlídkové věže. Dále budou provedeny dokončovací sadové úpravy a dobudovány nové zpevněné plochy pro pěší kolem hřišť. Tato etapa ale zatím není finančně kryta rozpočtem města.

Foto: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24