První semínkovna v regionu! Z knihovny si můžete odnést i semínka - FOTKY!

13.10.2018 18:32

Afrikány, kopr, měsíček, vlčí mák a další desítky semínek čekají ve stříbrské knihovně na někoho, kdo si je vyzvedne a zasadí. Na oplátku chtějí knihovnice semínka jiná.

IMG_0616
IMG_0616IMG_0592IMG_0591IMG_0597IMG_0595IMG_0601IMG_0617

Ze stříbrské knihovny si nemusíte už jen odnést knihy či hezký zážitek v srdci z výstavy fotografií. Nyní můžete mít v kapse i pytlíček se semínky. V knihovně totiž vznikla takzvaná semínkovna. V celé republice jich funguje kolem osmi desítek, ta stříbrská je úplně první v tachovském regionu.

Více uvedl ředitel MKS ve Stříbře David Blažek. "Já i moje kolegyně jsme usoudili, že dnes už není knihovna jen půjčovnou knih, ale také i místem setkávání se, kde lidé spolu promluví či přijdou i na výstavy, které tam pořádáme. Tak proč si nesměnit semínka? Každý nějaká přinese z přebytků ze zahrádek, a když bude chtít, může si zase naopak nějaká odnést. Mezi lidmi to zatím vyvolalo jen kladné ohlasy," uvedl ředitel David Blažek.

Vrátit do knihovny knihy přišla i Radka Švagrová. "Tak semínkovnu jsem ještě nikde neviděla, jen tady. Podívám se, co mají a možná si nějaká semínka vezmu pro svou malou zahrádku," prohlížela si pultík s popsanými pytlíčky.

Semínkovna funguje souběžně s knihovnou, tedy denně kromě pátečního dne, ten ale pak nahrazuje sobota. Od 15. října navíc knihovna hostí výstavu plasských fotografů pod názvem Černobílý svět.

Foto: Martina Sihelská

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24