QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

První svatba nad Chocenicemi. A další budou následovat - FOTKY

23.08.2020 18:19

Poprvé v historii obce se uskutečnila svatba na vrchu Velký Chlumek nad Chocenicemi, pod korunou mohutného, tři století starého dubu, Chocenického drnáku. Obec tu zhotovila svatební bránu.

svatba nad chocenicemi (1)
svatba nad chocenicemi (1)svatba nad chocenicemi (2)svatba nad chocenicemi (3)svatba nad chocenicemi (4)svatba nad chocenicemi (5)svatba nad chocenicemi (6)svatba nad chocenicemi (7)svatba nad chocenicemi (8)svatba nad chocenicemi (9)svatba nad chocenicemi (10)svatba nad chocenicemi (11)svatba nad chocenicemi (12)svatba nad chocenicemi (13)svatba nad chocenicemi (14)svatba nad chocenicemi (15)svatba nad chocenicemi (16)svatba nad chocenicemi (17)svatba nad chocenicemi (18)

Na místě obřadu obec zhotovila z trámů stavební bránu, kterou je nádherný výhled nejen na obec, ale i do okolního kraje. První svatba se tu uskutečnila v sobotu 22. srpna a další budou následovat.

Oba novomanželé pochází z této malebné vesničky, proto neváhali a okamžitě přijali možnost přijetí manželského slibu na místě, které je spjato s celým jejich životem a ke kterému je váže mnoho vzpomínek. Obřadu se kromě novomanželů zúčastnily desítky svatebních hostů a nechyběli ani místní občané.

Pro starostu obce Vlastimila Štěninu bylo vedení obřadu první takovou zkušeností a zhostil je jí vskutku s grácií. Při jeho řeči mnoho očí zvlhlo dojetím.

Svatební brána je umístěna na skutečně hezkém vyhlídkovém místě, bude tedy jistě vyhledávaným místem sňatků. Další svatba se zde uskuteční již  nadcházející sobotu a termíny jsou rezervovány i na příští rok.

Máte chuť se na místo podívat a rozhlédnout se po krásném Jižním Plzeňsku? Z obce Chocenice vás dovede nově značená žlutá turistická značka k Vejsovskému rybníku, kde odbočíte vpravo z turistické cesty.

Foto: Radek Keller

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24