První zápasy nového roku jsou tady, Indiány čeká náročný dvojduel

02.01.2021 18:37

V nedělí 3. 1. se Škodovka postaví na domácí led proti třineckým Ocelářům, netradičně pak hned v pondělí znovu. Petr Čerešňák avizuje nelehké souboje, Ladislav Čihák očekává stoprocentní nasazení. 

safe_image

"Když se hrají dva zápasy ve dvou dnech, tak je důležité, aby bylo stoprocentní nasazení od úplně celého týmu. Na to se musíme spolehnout, aby všechny formace hrály dobře,“ říká hlavní trenér Plzně Ladislav Čihák. Dobře ví, že na led Škody přijede extraligová špička. Po 25 odehraných zápasech se Oceláři drží na první příčce s 57 body. „Třinec je lídr tabulky. Mají silný a kvalitní tým, mají silné individuality, jsou skvěle vedení a organizovaní. Jdou za svým cílem," dodává trenér.

Modrobílí se již s Třincem v letošní ročníku potkali, Slezané tehdy doma vyhráli 3:1. Ocelářům se však v posledních zápasech nedaří tak, jak byli zvyklí, z posledních pěti duelů vyhráli pouze jednou.

Slovenský obránce Peter Čerešňák k očekávanému dvojduelu uvádí: "Bude to podobné jako v play off – když jsme naposledy hráli ve vyřazovacích bojích, bylo to právě proti Třinci. Určitě nás nečeká nic lehkého! Jedná se o jeden z nejlepších týmů v soutěži. Stejně jako my i oni měli v posledních zápasech horší výsledky, pořád se ale nemění nic na tom, že to bude nesmírně náročné dvojutkání.“

Plzenští hráči trénovali naplno, na náročný dvojduel jsou připraveni. Trenérský štáb však musí počítat s několika chybějícími hráči. Jaroslav Kracík nebude moci kvůli trestu naskočit do šesti duelů, naopak do hry se již může vrátit obránce Vojtěch Budík.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec, neděle 3. 1. 2021 od 17:20
 

Foto: Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24