QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ptačí sobota v ZOO připomene Mezinárodní den ptactva

28.03.2019 20:49

Plzeňská ZOO chystá 30. března tradiční Ptačí sobotu. Akce se koná k události Mezinárodního dne ptactva, který se slaví 1. dubna. Lüftnerka bude opět patřit soutěžím! Přinášime podrobnosti.

DSCF3727

Letošní Ptačí sobota v Zoologické a botanické zahradě města Plzně se uskuteční v sobotu 30. března od 10 do 17 hod. na statku Lüftnerka. Návštěvníky, kteří nesou ptačí jména, čeká sleva.

Na své si přijdou především děti, na které čeká bohatý program. Chybět nebude populární naučná stezka – tentokráte s ptačím zaměřením, stejně jako oblíbená lesní pedagogika. Za splněné úkoly čekají na soutěžící zajímavé ceny.

"Plzeňská zoologická zahrada je velkým chovatelem cizokrajného ptactva. Návštěvníkům nabízí ke spatření řadu zajímavých a vzácných druhů, v přírodě mnohdy na hranici vyhynutí. Některé z nich se daří ošetřovatelům i úspěšně rozmnožovat," uvádí ZOO.

Mezinárodní den ptactva se slaví již od roku 1906. Slavit se začal v den podepsání Konvence o ochraně užitečného ptactva, 1. dubna. Ochrana ptactva a zdůrazňování jeho významu pro přírodu sahá až k začátkům 20. století. V Rakousku-Uhersku se první akce na podporu ochrany ptactva konala na Slovensku a byla určena především školám.

Česká společnost ornitologická vyhlašuje každoročně ptáka roku. Letos je jím hrdlička divoká, která byla vybraná jako symbol klesající druhové rozmanitosti v silně využívané zemědělské krajině.

Zoologická zahrada přináší zlevněné vstupné pro návštěvníky s ptačími jmény. Sleva platí pro zoologickou a botanickou zahradu po celý den.

FOTO: ilustrační 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24