QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Půjčka na bydlení. Jak na ni?

22.06.2021 12:40     23.06.2021 10:00

Větší skříně, nová lednice nebo třeba celá koupelna. Zařídit si bydlení podle svého je velkým snem spousty lidí, ale ne vždy na něj zbývají peníze z výplaty.

foto komercni

Pro někoho není cestou k vysněnému bydlení ani postupné odkládání peněz. Příčinou může být třeba akutní potřeba nového vybavení domácnosti, třeba rozbitá pračka nebo očekávání prvního dítěte a nutnost zařídit dětský pokoj. V takovém případě opravdu není na co čekat a je dobré poohlédnout se po dalších možnostech, například oblíbené půjčce.

Pro půjčku jinam než do banky

Rozhodli jste se pro půjčku? Pak jistě víte, že máte i jinou možnost, než se rovnou vydat do banky. A tím nemyslíme zajít se zeptat k sousedovi. Stále oblíbenější variantou je takzvaná nebankovní půjčka, která přináší řadu výhod.

Nejen že si ji můžete snadno sjednat online, ale také si se vám nabízí možnost zvolit půjčku, kterou budete moci čerpat opakovaně. Takové nebankovní půjčky jsou postaveny na bází revolvingového úvěru. V praxi tak nemusíte znovu žádat o schválení a peníze, které jste již splatili, můžete použít znovu. To se vám může hodit, pokud si vzpomenete, že by bylo potřeba ještě přikoupit další nábytek nebo rovnou vyměnit i osvětlení.

Nebankovní společnosti se snaží pružně reagovat na potřeby klientů, a proto není problém najít také půjčku s flexibilním splácením. Na rozdíl od klasické půjčky si zde stanovíte minimální částku, kterou budete každý měsíc splácet. V případě, že si budete chtít dobu splácení zkrátit, můžete poslat i více peněz.

Na co si dát pozor

Rozhodli jste se, že si na bydlení vezmete nebankovní půjčku? Pak už si jen pohlídejte pár základních věcí, díky nimž budete vědět, že jste se rozhodli správně.

Našli jste si na internetu půjčku, která se vám líbí, ale nevíte nic o jejím poskytovateli? Podívejte se na web společnosti, hledejte recenze a zmínky nejen na sociálních sítích a fórech. Nejčastěji se sice ozývají nespokojení lidé, ale často vám tyto reference napoví, zda se jedná o solidní firmu, či nikoliv.

V dnešní době už můžou legální půjčky přes internet poskytovat pouze řádně licencované subjekty splňující přísné regulační podmínky. Díky regulaci ze strany České národní banky vám nemohou nabízet příliš vysoké poplatky nebo RPSN. Zda je poskytovatel úvěru řádně licencovaný si můžete snadno ověřit v Seznamu regulovaných a registrovaných subjektů finančního trhu na stránkách České národní banky. Přesto je dobré si pořádně nastudovat, zda se ve smlouvě nenachází nějaké skryté poplatky, které by vás v pozdější době nemile překvapily.

S doklady vše vyřídíte online

Jakmile máte vše prověřeno, stačí si sjednat půjčku rychle online. Obratem budete mít jasno, zda vám bylo poskytnutí úvěru schváleno. Pak už jen stačí dodat potřebné doklady, třeba kopii občanského průkazu, pasu nebo řidičského oprávnění. V ideálním případě také online, abyste měli peníze na účtu co nejdříve. Pošta nebo kurýr by celý proces zbytečně prodloužili.

 

FOTO: Shutterstock

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24