Radčice mají připravený bohatý adventní program!

20.11.2019 16:32

Již od konce listopadu můžete v Radčicích navštívit několik akcí, které jsou spojené právě s časem vánočním. Mezi akcemi najdete klasické rozsvěcení stromečku na návsi i netradiční koncert v lesní kapli.

vanoce_radcice
mikulas_radcicekaplicka_radcicevanoce_radcicestrom_radcice

Obyvatele MO Plzeň 7 – Radčice i návštěvníky této městské části čekají zajímavé akce spojené s adventním obdobím. Ještě na konci listopadu, 30. 11. 2019, pořádá kulturní komise MO Plzeň 7 – Radčice Mikulášskou zábavu pro děti i dospělé. Tu můžete v sobotu navštívit od 16 hodin v zasedací místnosti úřadu.

Hned v pondělí 2. prosince se v podvečer koná tradiční rozsvícení vánočního stromečku na radčické návsi. Rozsvícení stromečku je doprovázeno zpíváním koled a malým stánkem s občerstvením či svařákem. Zpívání koled a samotná akce začíná od 17 hodin.

Dalším bodem adventního programu se odehraje ve středu, 11. prosince. Vánoční posezení (nejen) pro seniory se bude taktéž v zasedací místnosti ÚMO Plzeň 7 Radčice od 17 hodin. Na akci vystoupí děti ze ZŠ Radčice a bude zajištěno malé občerstvení.

V sobotu 14. prosince je připravena akce s názvem Vánoční jarmark. Jarmark pořádá kulturní komise ÚMO Plzeň 7 – Radčice ve spolupráci s Klubem rukodělných prací a technik RUPRT. Vánoční jarmark bude spojen s tvořivou dílnou. Akce se koná v zasedací místnosti a prostorách úřadu v Radčicích a bude možné si zakoupit originální, ručně dělané výrobky.

Poslední a velmi atraktivní akcí je Svíčkový koncert „Nová česká píseň“ u kapličky v Kyjovském lese. Kouzelná atmosféra se odehraje u kapličky p. Marie Pomocné v Kyjovském lese mezi Malesicemi a Radčicemi. Při koncertu zazní koledy i další skladby v podání smíšeného pěveckého sboru Nová česká píseň. Nádhernou atmosféru doplní slavnostní nasvícení a ozvučení celého prostoru. Vstup je zdarma a svařák i jiné občerstvení bude na místě k dispozici. Koncert začíná v 17:30 hodin.

 

Souhrn akcí:

30. 11. – Mikulášská zábava pro děti i dospělé

2. 12. – Rozsvícení stromečku a zpívání koled

11. 12. – Vánoční posezení (nejen) pro seniory

14. 12. – Vánoční jarmark

15. 12. – Svíčkový koncert u kapličky v Kyjovském lese

 

Zdroj a fotografie: fcb Radčice.info

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24