QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Razie na silnicích v Plzni! V síti kontrol skončili opilí i zdrogovaní řidiči - FOTKY

25.03.2019 14:59

Policie rozjela v Plzni jednu z největších kontrolních akcí zaměřenou ne dechové zkoušky a testy na drogy u řidičů. Výsledky noční razie jsou až šokující!

3
32145

Policie v Plzni spustila jednu z největších kontrolních razií na silnicích. Do terénu šly doslova zástupy policistů. Hlídky obsadily hlavní tahy a kontrlou prošel v podstatě každý řidič, který projížděl. Na některých místech policisté dokonce auta stahovali do jednoho pruhu i za pomci dopravního značení.

Akce proběhla v noci z pátku na sobotu. Nyní policie zveřejnila její výsledky. Zaměřená byla zejména na dechové zkoušky kvůli alkoholu a testy na drogy u řidičů. Celkem bylo zkontrolováno 1402 řidičů a vozidel.

"V jedenácti případech policisté řešili nevyhovující technický stav vozidla, z toho v jednom případě byl přestupek oznámen příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. Dále se v osmi případech řidiči dopustili prohřešku tím, že neměli při sobě doklady potřebné buď pro řízení vozidla, nebo pro jeho provoz. V jednom případě nebyl kontrolovaný řidič připoután bezpečnostními pásy, tento přestupek policisté vyřešili s řidičem v příkazním řízení pokutou na místě," říká mluvčí policie Veronika Hokrová.

Výsledky razie jsou děsivé ovšem hlavně z hlediska odhalených řidičů pod vlivem alkoholu a drog. "Při každé kontrole byli řidiči vyzváni, aby se dobrovolně podrobili dechové zkoušce na zjištění alkoholu v dechu a celkem v devíti případech vyšla tato zkouška s pozitivním výsledkem. Kontrole neunikl ani cyklista, u kterého přístroj na měření alkoholu v dechu naměřil hodnotu 1,2 promile. U čtyř řidičů policisté zjistili provedeným orientačním testem na zjištění přítomnosti omamných nebo psychotropních látek pozitivní výsledek," potvrdila policejní mluvčí.

V síti kontrol uvízl i řidič, který měl soudně zakázáno řízení. Ten má na krku podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Aktuální šťára na plzeňských silnicích byla skutečně jednou z největších za poslední dobu a není vyloučené, že k podobným radikálním kontrolám policie opět přistoupí. "Policisté nevylučují, že budou v obdobných dopravně bezpečnostních akcích pokračovat," uzavírá Veronika Hokrová.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24