QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Razie na ubytovnách v kraji pokračují! V terénu jsou i policisté ze zahraničí - FOTKY

24.05.2019 8:58

Projekt společných kontrol českých a zahraničních policistů na ubytovnách napříč krajem pokračuje. Tentokrát vyrazily do terénu společné hlídky českých a bulharských policistů.

1
1342

Policie v Plzeňském kraji pokračuje v projektu společných kontrol českých a zahraničních policistů. Mimořádná spolupráce funguje v souvislosti s raziemi na ubytovnách a kontrolách v průmyslových areálech.

"Od května s policisty na Tachovsku a Stříbrsku, v rámci preventivního opatření, spolupracují zahraniční kolegové. Ti jsou začleňováni do společných policejních hlídek, které provádějí zejména preventivní kontroly v oblastech, ve kterých se nachází průmyslové zóny a je v nich vyšší koncentrace cizinců. Ti mají často problémy spojené s jazykovou bariérou či se znalostí našich právních norem. A právě proto v těchto místech působí ve smíšených hlídkách policisté z Bulharska, Rumunska a Polska, kteří svým krajanům poskytnou potřebné informace," vysvětluje mluvčí policie Dagmar Jiroušková. 

V tomto týdnu se společné hlídky českých a bulharských policistů objevily na Stříbrsku. "Dva policisté ze stříbrského obvodního oddělení, jeden policista z plzeňského odboru cizinecké policie a dva kolegové z Bulharska prováděli pěší hlídkovou činnost v centru města a jeho okolí. Přitom zkontrolovali pět ubytovacích zařízení a přibližně čtyři desítky cizinců různých národností. Společné hlídky budou na různých místech tachovského okresu k vidění i v následujících týdnech," dodává policejní mluvčí.

Projekt odstartoval na začátku května velkou společnou razií v Plzni na Borských polích. Podrobnosti k této akci najdete v článku Borská pole vzaly útokem hlídky policistů! Zaměřily se na kontroly cizinců.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24