RC modely, trucky a mažoretky! Truckeři v Plzni podpoří nemocnou Nelinku

16.05.2019 11:07

Pilsen Truck Dray - to je akce, která podpoří nemocnou Nelinku. Truckeři připravili bohatý program na sobotu 18. května do Universitní ulice u ploché dráhy. Čtěte podrobnosti!

foto-qap-cz (5)

Spolek Pilsen Truck Day je skupina řidičů kamiónů a také fanoušků těchto velkých vozidel, kteří se rozhodli pomáhat druhým.

V týmu mají fotografa Tomáše Kupečka. Jeho sestře Lucii se narodila druhá dcerka Nelinka, která je vážně nemocná. Její start prostě nebyl jednoduchý, jak říká Kupeček. „Malá Nelinka se narodila vloni s vrozenou cytomegalovirou infekcí, kvůli které prodělala zánět mozku, ledvin a jater během těhotenství, o čemž do porodu v dnešní téměř dokonalé době lékaři nevěděli. Jako důsledek této infekce jsou microcephalie, svalové křeče, svalová hypertonie, s největší pravděpodobností vzácná forma epilepsie – Westův syndrom a těžké poškození zadního mozku (telencefala). Nelinka je ale bojovník a její rodiče i my ostatní věříme, že bude časem žít plnohodnotný život. Ale teď potřebuje velkou pomoc od nás i od vás. Nelinka teď musí důkladně cvičit, rehabilitovat a hodně péče. Teď v únoru podstoupila Nelinka oční vyšetření, kde jí bylo zjištěno těžké poškození očních nervů, jehož důsledky zatím rodiče neznají. A my se rozhodli v  této nelehké cestě jsme Nelince i její rodině pomoci,“ vysvětluje Kupeček.

A právě proto vznikla akce Pilsen Truck Day 2019,  která se bude konat 18. května v areálu Ploché dráhy v Universitní ulici v Plzni. Akce začíná už v dopoledních hodinách a podle pořadatelů uvidí zájemci hodně bohatý program. „Na místě budou naše krásné nablýskané trucky, výstava RC modelů, vystoupí mažoretky, uvidíte i zásah hasičů, ukázku nákladního pneuservisu, pro děti je připraven dětský koutek, hry, soutěže a samozřejmě nebude chybět ani občerstvení. Samozřejmě nebude chybět ani hudební vystoupení,“ zve návštěvníky  Jan Beneš, jeden z hlavních pořadatelů akce.

Vstupné je pro truck + řidič 550,- korun, pro ostatní 100 korun a děti do 12 let a senioři nad 65 let mají vstup zdarma.

Pokud si budete chtít o Nelince přečíst více informací, podívejte se na https://zazracneditenela.blogspot.com

Věříme, že vás všechny tento příběh zaujal tak jako nás a že přijedete a přijdete Nelinku a její rodinu letos na plochou dráhu do Plzně podpořit. Věřte, že truckeři mají dobré srdce!

TRUCKMENSI

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24