V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Recept: Jak na bůčkovou roládu radí foodblogerka

upr klikněte pro další foto
6. 1. 2018 9:23

Máte chuť na vepřové? Co zkusit udělat bůčkovou roládu, ta vám bude určitě chutnat. Jak na to, vám poradí v naší rubrice S Andreou v kuchyni foodblogerka Andrea Motlíková.


Na přípravu budete potřebovat:
1-1,5 kg masitějšího bůčku bez kosti a kůže
1 vetší cibule
4 stroužky česneku
pepř
kmín (celý, drcený)
sůl

Nádivka:
3 starší rohlíky
trochu mléka na namočení pečiva
50 g slaniny
2 vejce
2 stroužky česneku
cca 1 cm plátek másla
1 KL majoránky
čerstvá petrželka
sůl

Postup přípravy:
Plát masa upravte tak, že ho podélně rozříznete po vláknech, aby šel otevřít jako kniha. Kousek od kraje nedoříznete, aby držel pohromadě. Maso můžete mírně naklepat. Osolte, opepřete z obou stran.

Na nádivku namočte do mléka rohlíky, ty nakrájejte na slabé plátky nebo kostičky. Jakmile jsou měkké, vymačkejte přebytečnou tekutinu, přidejte změklé máslo, vejce, nadrobno nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, majoránku, posekanou petrželku a osolte. Vše důkladně promíchejte.

Na plát masa rozprostřete nádivku, ne až ke krajům, o opět po vláknech roládu zaviňte. Zpevněte provázkem (můžete v řeznických potřebách koupit i síťku k tomu určenou). Roládu ze všech stran posypte kmínem.

Na dno pekáče s poklicí nakrájejte nahrubo cibuli a česnek, na to položte roládu a podlijte cca 150 ml vody nebo vývaru.

Přiklopené vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Po hodině poklici sejměte, roládu můžete obrátit a za občasného přelévání výpekem pečte ještě asi 30 až 40 minut. Podle potřeby dolévejte tekutinu.

Po upečení odstraňte provázek, nechte chvilku odpočinout a krájejte na silnější plátky. Podávejte s vařenými nebo šťouchanými brambory, případně kaší. Přelijte výpekem.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

MH
sdílet na facebook

Bavorské klobásy z pekáče vás dostanou! Je to neskutečná lahoda

Lifestyle
 čtení
25. 11. 2018 8:01

Máte chuť na opravdovou lahůdku nebo chcete jen překvapit originální a rychlou večeří? Bavorské klobásy z pekáče jsou skutečně tip, kterým oslníte...

Není chilli jako chilli! Zkuste Chilli con carne s hořkou čokoládou...

Lifestyle
 čtení
18. 11. 2018 9:41

Chilli con carne zná nejspíš každý. Ovšem tip foodblogerky s hořkou čokoládou je opravdový kulinářský zážitek. Zkuste to a rozhodně budete za kuchařskou hvězdu! 

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

V lese u bavorských sousedů se opět chystá unikátní vánoční trh

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  Přehled dnešních akcí

  Nevěsta messinská

19:00     Plzeň » Divadlo J. K. Tyla

Velké divadlo

  Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť

19:00     Plzeň » Divadlo J. K. Tyla

Nové divadlo

  Xavier Baumaxa

20:30     Plzeň » Zach's Pub

Cena vstupenek: v předprodeji 180,- Kč / na místě 200,- Kč