QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ředitel FN Plzeň se nechal naočkovat proti covidu-19, chce jít příkladem společnosti

07.01.2021 18:00

Z více než 4100 zdravotnických pracovníků projevilo zájem o očkování 75%, podobný zájem je i u nezdravotnických profesí, ve kterých pracuje 850 zaměstnanců.

Václav Šimánek_očkování_fb FN Plzeň

Epidemiologická situace v Plzeňském kraji je velmi vážná. V plzeňské fakultní nemocnici bylo k 5. lednu 2021 hospitalizováno 158 pacientů (335 v Plzeňském kraji), 39 z nich je na jednotkách intenzivní péče, 16 napojeno na umělou plicní ventilaci a dva pacienti na mimotělním oběhu.

V Plzeňském kraji přibylo za středu 6. ledna 795 potvrzených případů s nákazou covid-19.

Ředitel FN Plzeň Václav Šimánek a děkan Lékařské fakulty v Plzni Jindřich Fínek se nechali vakcínou proti Covidu – 19 naočkovat ve čtvrtek 7. ledna a vzkazují široké veřejnosti: „Očkování je jediná možná cesta, jak se vrátit k životu, který všichni pamatujeme. Moci jet kamkoli na dovolenou, beze strachu se potkávat s přáteli, užít si koncert či vidět jiné zpravodajství, než informace o číslech covid+. Chápeme obavy, které někteří lidé mají, bohužel, většinou plynou z dezinformací. V této době věřte odborníkům a přijďte se nechat naočkovat, ať můžeme začít zase normálně žít.“

O očkování je mezi zaměstnanci FN Plzeň velký zájem. Denně je ve FN Plzeň naočkováno více než 300 zdravotníků a celkové číslo očkovaných překročilo první tisícovku. V brzké době denní počet naočkovaných převýší číslo 500.

Foto: FB FN Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24