QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ředitelky mateřských školek v Plzni si polepší. Dostanou příplatek za vedení

22.08.2019 8:01

Vedení města schválilo příplatek pro ředitelky mateřských školek v Plzni. Na zvýšení platu se mohou ředitelky těšit už od začátku nadcházejícícho školního roku.

IMG_5205

Od 1. září zvýší město Plzeň jako zřizovatel mateřských škol na území města příplatek za vedení jejich ředitelkám. Úpravu příplatků schválila Rada města Plzně.

Zvýšení o více než 1000 korun odpovídá zhruba rozdílu mezi dvěma platovými třídami. Statutární město Plzeň je zřizovatelem 40 mateřských škol.

Pedagogická komora, z. s.  vyzvala ředitelky mateřských škol v celé České republice, aby usilovaly o přehodnocení zařazení z 10. do 11. platové třídy. Některé ředitelky s tímto podnětem oslovily vedení města, městské obvody a Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně.

"K uvedené záležitosti máme stanoviska Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky již z roku 2010 a 2011. Vyplývá z nich, že není-li ředitelkami obhospodařován nemovitý majetek, nejde o komplexní koordinaci správy organizace a nelze 11. platovou třídu přiznat. Tento výklad v současné době výslovně potvrdilo i Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. Přesto máme jako zřizovatel vůli ocenit náročnost práce ředitelek a zohlednit ji proto ve zvýšení příplatku za vedení,“ vysvětlila radní pro oblast školství Lucie Kantorová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24