QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Regenerace sídlišť v Plzni pokračuje! Na řadě jsou Skvrňany

13.02.2018 12:42

V Plzni se chystá regenerace dalšího z velkých sídlišť. Tentokrát je připravený návrh na obnovu Předních a Zadních Skvrňan. Město ho představí veřejnosti.

Do ulice Terezie Brzkové se vrátily tramvaje_QAP_foto (11)

Veřejná debata proběhne v úterý 27. února od 17:30 v kinosále Středního odborného učiliště elektrotechnického ve Vejprnické ulici. Obyvatelům bude k dispozici zpracovatelský tým z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

S návrhy na úpravu zeleně, volnočasových ploch, parkování a celkového zatraktivnění centrálních prostor se zájemci mohou předem seznámit na webu ukr.plzen.eu. Výsledná studie bude jedním z podkladů, podle kterých budou v budoucnosti postupovat projekty obnovy a úprav v sídlišti.

"Ve studii navrhujeme úpravy na využití veřejných prostranství, plochy zeleně k ochraně a regeneraci, rozvoj zázemí pro pobyt, hry a sport obyvatel, zatraktivnění centrálních prostor sídliště a předprostorů veřejných budov, posílení a rozvoj pěších tras a cyklostezek, zefektivnění parkování, možnosti umístění parkovacích objektů, či prověření možností dostaveb pro doplnění chybějících funkcí v sídlišti,“ popisuje vedoucí zpracovatelského týmu z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně architektka Zuzana Froňková. "Cílem všech navrhovaných úprav je vždy zkvalitnění prostředí sídliště a tím i života jeho obyvatel,“ dodává.

Na připravovaném setkání s veřejností bude představena architektonická studie, ke které se přítomní budou moci vyjadřovat v moderované diskuzi. Možnost vyjádřit svůj názor budou mít lidé i zpětně, a to do 16. března prostřednictvím elektronického formuláře na webu ukr.plzen.eu. Získané podněty a připomínky budou poté zapracovány do výsledné studie Regenerace sídliště Plzeň – Skvrňany.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24