QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Region opět sevře ledovka! Meteorologové vydali oficiální výstrahu

03.12.2018 17:32

Počasí v uplynulých dnech pořádně potrápilo řidiče i složky IZS v regionu. Meteorologové navíc znovu varují před ledovkou. Výstraha platí pro celý Plzeňský kraj.

5

Ledovka a mrznoucí srážky v závěru minulého týdne udělaly ze silnic a chodníků v podstatě po celém kraji kluziště. Složky IZS musely vyjíždět k desítkám nehod (podrobnosti se dočtete v článku zde). Teď meteorologové opět nepřichází s dobrými zprávami. Situace by se mohla opakovat.

"V noci na středu 5. 12. poklesnou teploty pod bod mrazu, mokré povrchy budou namrzat a na celém území ČR se místy vytvoří náledí," informoval Český hydrometeorologický ústav.

"Přes naše území přejde od západu frontální systém, na kterém se místy vyskytnou srážky. K večeru budou srážky i oblačnost ubývat a od severozápadu se bude ochlazovat, ráno ve středu 5. 12. budou teploty na celém území pod bodem mrazu. Mokré povrchy tak budou namrzat a bude se tvořit náledí," upozorňují meteorologové.

Výstrahu podle všeho ČHMÚ ještě upraví. Podobná situace by se totiž mohla opakovat i ve čtvrtek. Aktuálně platí výstraha pro všechny okresy regionu od úterý 4. prosince od 21 hodin do středy 5. prosince do 10 hodin dopoledne.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24