QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Region sevřel mráz! Meteorologové hlásí překonání rekordu

05.02.2019 9:54

Hodně hluboko pod nulu klesaly teploty v noci na úterý na celém území regionu. Na Šumavě dokonce padl rekord. Dost mrzlo ale i na dalších místech. Přinášíme podrobnosti!

DSC05393

Výstraha meteorologů, která varovala před silným mrazem v noci z pondělí na úterý, se vyplnila. Region má za sebou skutečně hodně mrazivou noc, která přinesla i překonání rekordu.

Teploty se v noci v regionu pohybovaly nejčastěji mezi -15 až -11 stupni Celsia. Rekord padl na šumavské stanici Kvilda-Perla, kde meteorologové naměřili -33,3 stupně.

Na jiných místech sice rekordy překonané nebyly, nicméně i tak mrzlo hodně. Na Rokytské slati bylo naměřeno -30,5 stupně, na Modravě -25 stupňů.

Dost hluboko pod nulu klesaly teploty i na dalších místech. Například v Domažlicích spadly teploty na -14,5 stupně, v Klatovech na -13 stupňů. Na Plzeňsku se pohybovaly teploty nejčastěji kolem -12 stupňů.

Mrznout by mělo i v noci na středu, ačkoliv tak nízké hodnoty se už nejspíš opakovat nebudou. Měli bychom naměřit mezi -6 a -9 stupni ve všech polohách. Během dne nás pak čeká skoro jasno až polojasno, místy se vyskytne nízká oblačnost nebo mrznoucí mlhy, které se ojediněle udrží i po celý den. Nejvyšší teploty budou ve středu -4 až -1 stupeň, na horách -2 až +1 stupeň. V místech, kde se mlha udrží, budou teploty jen kolem -3 stupňů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24