QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Region zasáhne další sněžení, meteorologové varují i před ledovkou

11.01.2017 13:24

Meteorologové vydali další výstrahu. Ta se tentokrát týká sněžení a také ledovky. V noci na čtvrtek by mělo region opět zasáhnout sněžení, někde budou ale srážky smíšené.

FOTO_QAP_CZ (11)

Výstraha pro Plzeňský kraj platí od středečního odpoledne. Sněhové jazyky by se postupně měly tvořit zejména na horách už od odpoledních hodin. V noci se pak bude místy vyskytovat ledovka.

Sněžit by mělo začít na západě Čech už v průběhu podvečera. V nižších polohách ale bude postupně přecházet v mrznoucí srážky s tvorbou ledovka.

"Během středy bude zesilovat vítr. Nárazy větru budou dosahovat večer, v noci na zítra a zpočátku i zítra dopoledne 15 až 20 m/s (až 70 km/h), na horách 20 až 30 m/s (až 110 km/h). V kombinaci čerstvého větru a sněžení se budou postupně místy, zejména v polohách nad 400 m, tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje," upozorňuje ČHMÚ.

Podle předpokladů by mělo do čtvrtečního rána v nižších polohách napadnout okolo 5 čísel nového sněhu, na horách by to mohlo být až okolo 20 čísel. Právě na horách se tak budou tvořit sněhové jazyky.

Výstraha před ledovkou platí v Plzeňském kraji až do čtvrtečního dopoledne. Varování ohledně sněhových jazyků je v platnosti až do čtvrtečního pravého poledne.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24