Region zasáhne další vlna bouřek! Mohou zvednout i hladiny řek

11.06.2018 12:39

Do regionu míří další velmi silné bouřky. ČHMÚ vydal oficiální výstrahu. Bouřky budou pokračovat i během úterý a znovu mohou být provázené přívalovými dešti.

Bouřka_QAP_foto (4)

Český hydrometeorologický ústav opět varuje kvůli velmi silným bouřkám. Výstraha aktuálně platí v úterý od 16 hodin. Bouřky bude znovu doprovázet silný vítr i lijáky.

"Během dnešního odpoledne a večera (11. 6.) se v Čechách a na Českomoravské vrchovině budou místy vyskytovat bouřky, ojediněle mohou být silné s přívalovými srážkami s úhrny kolem 30 mm, kroupami a nárazy větru kolem 20 m/s (70 km/h). V jihozápadních, jižních a středních Čechách se mohou vyskytnout i bouřky velmi silné s úhrny kolem 50 mm, kroupami a nárazy větru přes 25 m/s (90 km/h)," informoval ČHMÚ.

V průběhu noci na úterý by měly srážky slábnout, nicméně kvůli lijákům se mohou zvednout hladiny řek na Šumavě a v Brdech. Navíc v úterý se bouřky opět vrátí. Výstraha pro Plzeňský kraj platí na úterý od 12 hodin až do ranních hodin ve středu. Ani pak nás ale podle všeho počasí trápit nepřestane. "Déšť nebo přeháňky budou pokračovat i během středečního dne, vyloučené nejsou ojediněle ani vydatnější srážky, které mohou v oblastech s větším nasycením půdy vést k vzestupům hladin řek," upozorňují meteorologové.

Bouřky zasáhly kraj už o uplynulém víkendu. Hasiči vyjížděli zejména k popadaným stromům. Více se dočtete zde.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24