QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Registr dárců krve v Plzni omládl! Přidali se studenti střední školy

21.03.2019 14:58

Studenti Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy elektrotechnické v Plzni vstoupili do registru dárců krve. Hromadné darování krve chtějí opakovat dvakrát ročně.

3_12

Fakultní nemocnice Plzeň může spoléhat na pomoc dalších nových dárců krve. Do registru dárců se nově zapsalo hned několik studentů Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy elektrotechnické Plzeň.

Konkrétně dorazilo darovat krev celkem patnáct studentů. Hromadné školní darování krve organizovali studenti již podruhé. Jakmile studenti zdolali vstupní vyšetření, putovali rovnou na odběrová křesla. 

Akce si podle všeho získá tradici. Studenti mají v plánu dál pokračovat a obdobné skupinové darování krve chtějí uskutečnit vždy na podzim a těsně před jarem.

"Někteří studenti o dárcovství už uvažovali, ale sami si netroufli jít do neznáma, hromadné dárcovství  je pro ně pomocná ruka. Někdo o dárcovství díky hromadné akci začne uvažovat, i když by ho to jinak možná ani nenapadlo,“ říká Petra Vlastová, zástupkyně ředitelky.

Transfuzní oddělení fakultní nemocnice přijímá nové dárce průběžně. Aktuální ifnormace a podrobnosti najdou zájemci o darování krve na webu to.fnplzen.cz.

FOTO: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24