QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Rekonstrukce Mohylové ulice pokračuje. Uzavře se křižovatka se Staniční – FOTKY

25.02.2020 12:23

Největší stavba posledních let na plzeňské Doubravce pomalu finišuje. Provoz se sem vrátí během června. Ještě předtím ale proběhne rekonstrukce křižovatky Mohylové a Staniční ulice.

2
241365

V pořadí třetí etapa rekonstrukce Mohylové ulice v Plzni odstartuje v polovině dubna. Stavbaři obsadí křižovatku se Staniční ulicí, která je dosud průjezdná.

"Tato etapa potrvá do konce května. Jedná se o náročnou akci, kterou jsme po dohodě s investorem úmyslně nechali na závěr tak, aby omezení pro občany a řidiče bylo co nejmenší. Pod zemí v prostoru křižovatky jsou umístěny odpadní sběrače a další technologie, což rekonstrukci tohoto místa značně zkomplikuje,“ sděluje starosta čtvrtého plzeňského obvodu Tomáš Soukup.

Uzavírka křižovatky s sebou přinese také změny v městské hromadné dopravě. "Autobusová linka číslo 30 nebude zajíždět do Staniční ulice a staveniště bude objíždět Těšínskou ulicí,“ dodává starosta.

Dlouho očekávaného zprovoznění Mohylové ulice se obyvatelé Doubravky i projíždějící řidiči dočkají během letošního června.

Náklady na rekonstrukci přesáhnou 90 milionů korun. První etapa stavby začala v dubnu loňského roku.

Více o rekonstrukci Mohylové ulice jsme psali zde.

FOTO: Qap.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24