QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rekonstrukce Palackého ulice v Rokycanech běží naplno, skončí v září - FOTKY

05.06.2019 7:02

Rozsáhlá rekonstrukce Palackého ulice v centru Rokycan běží podle plánů. Ke zpoždění dokončení by tak dojít nemělo. Kompletní přestavba vyjde na skoro 23 milionů.

2
231

K nepoznání se promění Palackého ulice v centru Rokycan po rozsáhlé rekonstrukci, která pokračuje přesně podle harmonogramu. Město do akce investuje včetně DPH téměř 23 milionů korun.

Další kontrolní den se v tomto týdnu odehrál na stavbě v Palackého ulici. Sešli se tu například místostarosta Jan Šašek, zástupci odboru rozvoje města a odboru dopravy, stavební dozor nebo architekt. "Práce jsou v plném proudu, stavební firma dodržuje naplánovaný harmonogram a právě mění hlavní kanalizační řad včetně přípojek,“ říká místostarosta Jan Šašek.

I když současně pokračuje archeologický průzkum v místech pro budoucí stromy a přeložky telekomunikačních sítí, zdržení kvůli němu nehrozí. "Archeologové jsou skvělí, pracují v pátek, v sobotu i v neděli, aby nekomplikovali práci dělníků a nezavinili zpoždění,“ pochvaluje si Jan Šašek.  

Rekonstrukce má skončit v září. Po ní lidé Palackého ulici nejspíš nepoznají. Růst tu budou stromy, objeví se velké květníky pro zeleň, nové lavičky, odpadkové koše i sloupy veřejného osvětlení. Ulice také dostane žulovou dlažbu.

Zdroj: Město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24