Rekonstrukce Slovanské je v další fázi, přibylo dopravní omezení - FOTKY

14.05.2019 7:01

Rozsáhlá rekonstrukce Slovanské třídy v Plzni vstoupila v tomto týdnu do další fáze. Omezení je prodloužené až na náměstí Milady Horákové. Podívejte se na fotky!

foto-qap-cz (20)
foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (18)

Rekonstrukce Slovanské třídy odstartovala letos v lednu a hned přinesla první omezení. V současné době musí řidiči počítat s omezením až na náměstí Milady Horákové.

Jde o jednu z největších investičních akcí Správy veřejného statku města Plzně v letošním roce. Město bude hradit náklady na rekonstrukci tramvajové tratě, Vodárna Plzeň sanaci kanalizace a úpravu vodovodních armatur, Ředitelství silnic a dálnic opravu vozovky.

Stavba na hlavní spojnici mezi centrem města a Slovany je rozdělena do celkem šesti etap. První etapa odstartovala počátkem rokuledna, poslední má být dokončena nejpozději na jaře 2020.

V tomto týdnu došlo na další proloužení omezení. "Uzavírka poloviny komunikace sahá až k náměstí Milady Horákové, pokračovat stejný dopravní režim jako ve spodní části. Světelná signalizační zařízení budou i nadále v provozu. Dojde také k postupnému uzavírání napojení z místních komunikací, příčný pohyb pro pěší bude zachován," říká k omezením mluvčí policie Veronika Hokrová. 

Investory stavby jsou město Plzeň, Vodárna Plzeň a.s. a Ředitelství silnic a dálnic České republiky. Celkové náklady představují téměř 162 miliony korun, z toho město uhradí zhruba 80 milionů korun.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24