QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rekonstrukce Studentské v Plzni bude pokračovat. V březnu začne další etapa

19.02.2019 10:59

Studentská ulice v Plzni se už v letošním roce dočká pokračování ropzsáhlých oprav. Odstartovat by měly v březnu. V současné době finišují přípravy.

DSC04641

První velkou rekonstrukcí, která odstartuje v tomto roce v Plzni, bude další fáze oprav Studentské ulice. Tentokrát se bude jednat o úsek od Gerské až po výjezd z Plzně směrem na Chotíkov.

Rozsáhlá oprava by se měla rozjet na začátku března. V těchto dnech finišují přípravy. Ředitelství silnic a dálnic by mělo kompletní podrobnosti k průběhu oprav zveřejnit ve druhé polovině tohoto týdne. Jisté je, že první fáze rekonstrukce by měla trvat do června letošního roku.

V souvislosti se stavebními pracemi dojde i k zásadním omezením v dopravě. Mimořádné opatření s předstihem přijaly dopravní podniky. Od 1. března najedou autobusové linky v oblasti na objízdnou trasu. "Práce se dotknou tras a provozu linek 30, 33, 40, N3 a N6. V případě linek N3 a N6 až od jejich provozu v noci z 1. na 2. 3. 2019," upozorňují Plzeňské městské dopravní podniky. Podrobnosti ke změnám v provozu autobusů v oblasti Košutky najdete zde.

S uzavírkou by měli počítat také řidiči. Přesné informace také v souvislosti s dopravním omezením v oblasti zveřejní ŘSD v příštích dnech.

Studentská má za sebou už jednu část rekonstrukce. V září 2016 začaly práce na opravách spodní části jednoho z hlavních tahů v Plzni, a scie v úseku Plaská - Gerská. Hotovo bylo v říjnu roku 2017.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24