Rekonstrukce ulice Na Rychtě v Hradišti je hotová, stála 20 milionů - FOTKY

13.01.2021 13:20

Nová silnice, chodníky, upravené vjezdy do domů, parkovací stání, ale i upravené autobusové zastávky a točna MHD  - to vše už je hotové v ulici Na Rychtě v plzeňském Hradišti.

Ulice Rychtě_MMP2
Ulice Rychtě_MMPUlice Rychtě_MMP2Ulice Rychtě_MMP1Ulice Rychtě_MMP3Ulice Rychtě_MMP4

Rekonstrukce započala v červenci loňského roku. Během prací byla silnice zcela uzavřena. „Ulici Na Rychtě jsme zrekonstruovali společně s městskou organizací VODÁRNA Plzeň, a. s. Opravený je úsek začínající za křižovatkou s ulicí K Řečišti, konec úpravy je za křižovatkou s ulicí U Hamru. Ulice Na Rychtě získala novou podobu v délce 306 metrů. Celkové náklady na opravu jsou ve výši 20 milionů korun včetně DPH,“ řekl Pavel Šindelář, technický náměstek primátora.

Od podzimu probíhaly rozsáhlé práce zejména v druhé části mezi kapličkou a místním obchodem, kde se nacházejí i staré historické statky. Některé domy tady musely být kvůli statice zajištěny. "Během realizace došlo k dodatečnému monitoringu a technickému zajištění historických objektů, které byly ve velmi špatném technickém stavu. U objektu čp.4 se OPP MMP (odbor památkové péče) podařilo zahájit přípravu na čerpání dotace pro rekonstrukci poškozeného historického portálu původního statku," sdělila QAPu v době rekonstrukce Adriana Jarošová z tiskového oddělení Magistrátu města Plzně.

CG0A0772Foto: Rekonstrukce listopad 2020 / QAP.cz

Fotografie a informace z rekonstrukce najdete zde.

V současné době zbývá dokončit terénní úpravy v rámci provizorní zastávky městské hromadné dopravy a proběhne také kácení a následná výsadba nových stromů. V závěru ledna se uskuteční kolaudace stavby. „Hradiště také získalo novou autobusovou zastávku a točnu městské hromadné dopravy. Současně došlo k výměně vodovodu ve stávající trase včetně přípojek, závěrem byly provedeny sadovnické úpravy rekonstruované ulice. Stavba proběhla zcela dle harmonogramu včetně termínu dokončení,“ vysvětlil Pavel Grisník, vedoucí Odboru investic Magistrátu města Plzně.

Foto: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24