Rekonstrukce ve Stodu se rozjela naplno! Spustila dopravní kolaps - FOTKY

15.05.2018 8:03     15.05.2018 8:28

Rekonstrukce hlavního průtahu Stodem se od úterního rána rozjela naplno a řidiči zažívají krušné chvíle. Směr na Domažlice doslova zastavily kolony.

1
12

Řidiči, kteří využívají hlavní tah Plzeň - Domažlice, musí od úterý počítat s omezeními se vším všudy. Práce na rekonstrukci hlavního průtahu městem odstartovaly naplno a začalo se i s frézováním.

Omezení a objížďky, které souvisí s rekonstrukcí, začaly platit už před víkendem. Ředitelství silnic a dálnic chtělo vyzkoušet, jak bude provoz fungovat. Muselo se přistoupit k nouzovému opatření. "Problémy měly kamiony v Mantově na objízdné trase. Nakonec jsme se rozhodli, že přijmeme opatření. V současné době tak po objízdné trase přes Mantov směrem na Plzeň nesmí jezdit kamiony, respektive vozidla nad 12 tun," říká oblastní ředitel ŘSD Zdeněk Kuťák s tím, že staveništěm ve Stodu mají kamiony povoleno projíždět v obou směrech.

V úterý ráno se začalo s pracemi ve Stodu naplno a problémy tak nastaly také tam. Směrem z Plzně na Domažlice projíždí totiž doprava staveništěm kompletně. Průtah směrem od Plzně tak hned od rána zažívá doslova kolaps. Ještě v průběhu víkendu a také během pondělí bylo vše v pořádku, více v článku zde. "Dnes se začalo s frézováním a se stavbou vůbec," potvrdil Zdeněk Kuťák. ŘSD se se zhotovitelem dohodlo na doslova šibeničním termínu stavby. Nicméně i tak musí šoféři počítat s půlročními komplikacemi. "Stavební práce jsme stáhly na šest měsíců, rychleji už to opravdu nejde," vysvětluje regionální ředitel ŘSD.

Opravy se týkají úseku v délce zhruba 300 metrů od budovy České spořitelny k přemostění řeky Radbuzy ve směru na Domažlice. V rámci stavby dojde kromě dalších stavebních úprav a rekonstrukcí také na výstavbu okružní křižovatky v místech napojení hlavního průtahu Stodem s ulici Štříbrská.

FOTO: čtenářka QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24