Rekonstrukce vozovny Slovany pokračuje, zůstala jen vrátnice a koleje - FOTO

03.08.2021 6:09

V roce 2020 začala jedna z největších rekonstrukcí pro Plzeňské městské dopravní podniky. Nyní byla zahájena další etapa rekonstrukce vozovny Slovany, proto dojde i ke změně jízdních řádů PMDP.

vozovna slovany
vozovna slovanyvozovna slovany2vozobna slovany 3

Rekonstrukce vozovny Slovany pokračuje bez větších komplikací. Z původního areálu zůstává jen hala kontrolních prohlídek, vrátnice a koleje.

Nyní rekonstrukce dospěla do další fáze, od 16. srpna dojde proto ke změně jízdních řádů. "Z důvodu zahájení další etapy akce Rekonstrukce vozovny Slovany dochází od 16. 8. 2021 ke změně jízdních řádů na všech tramvajových linkách. Všechny linky: Vozy směřující z/do vozovny pojedou přes Světovar a Koterovskou ulici s odbavováním na všech zastávkách. Rozsah provozu (intervaly mezi spoji) se na žádné lince nemění," informují PMDP.

Rekonstrukce vozovny Slovany probíhá za plného provozu vozovny. Začala v roce 2020 a jejím cílem je vyřešit nedostatečnou kapacitu a špatný technický stav budov. Nová vozovna poskytne vysoce kvalitní technické vybavení i nové zázemí pro zaměstnance.

Původně zde při otevření v roce 1943 stála téměř osamocená vozovna, až postupně vznikaly v okolí budovy a nakonec depo obklopila celková zástavba. V 60. letech vznikla další část vozovny a v 80. letech přirostla poslední část. Původní depo bylo ale stavěno pro tramvaje s nižsí hmotností,  dnešní moderní vozidla mají až šestinásobnou váhu. Už v roce 2014 byl odborníky stav zdejších hal označen jako kritický. Vzhledem ke stáří vozovny a jejímu stavu tak byla nutná kompletní rekonstrukce, která potrvá pouze dva roky. Dokončení je plánováno na konec roku 2022.

foto: PMDP

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24